Maarianhaminasta tuliaisiksi täysi pistepotti

Roope Riskin maali toi maukkaan voiton ja kasvatti Klubin johtoa sarjakärjessä, kun samaan aikaan Inter hävisi KuPSille.

Katso video!

IFK M vs HJK 0-1

Veikkausliigan sarjakärjessä porskuttava HJK haki kuudetta perättäistä voittoa, kun Klubi matkasi Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin vieraaksi.

HJK:n avauskokoonpanossa nähtiin ainoastaan yksi muutos edellisestä voitokkaasta Haka-kamppailusta, kun Jakob Tånnander korvasi Hugo Kedon tolppien välissä.

Ottelu lähti etenemään melko verkkaisessa tahdissa, eikä kumpikaan hallinnut kenttätapahtumia selkeästi. Aina kuitenkin HJK:n hallitessa palloa vetäytyi IFK Mariehamn koko joukkueen voimin puolustamaan matalalle.

Avausjakson edettyä yli puolivälin sai kotijoukkue pidemmän hallintajakson aikaiseksi. Klubin puolustuspeli toimi kuitenkin niin ikään tiiviisti, eikä maarianhaminalaiset onnistuneet murtautumaan kunnon vetopaikoille.

Reilun puolen tunnin jälkeen Klubi loi toistaiseksi parhaan paikkansa, kun pallo pelattiin vasemmalta laidalta kentän poikki oikealle kaistalle, josta Janne Saksela pääsi laukomaan. Veto karkasi kuitenkin takayläkulmasta hieman leveäksi.

Jakson loppua kohden hallinta siirtyi selkeästi Klubin haltuun, ja helsinkiläiset onnistuivat luomaan hyökkäyksiä erityisesti oikealta laidalta Sakselan kautta.

HJK sai vielä kaksi kulmapotkua juuri ennen taukovihellystä, mutta erikoistilanteistakin huolimatta tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Kokonaisuudessaan ensimmäinen nelivitonen oli tarkkaa peliä, eikä kummassakaan päässä nähty huippupaikkoja, jonka myötä niin Tånnander kuin virkaveli Oskari Forsmankin selvisivät melko vähällä.

HJK suoritti tauolla yhden vaihdon, kun Matti Peltola tuli Valtteri Morenin tilalle kentälle.

Klubi jatkoi avausjakson lopulla nähtyä hallintaansa ja pakotti jälleen isännät ahtaalle. 53. minuutilla Atom pääsi nokikkain Forsmanin kanssa, mutta maarianhaminalaisten vahti onnistui estämään japanilaisen noston.

Tunnin kohdalla kesken Klubin hallinnan IFK Mariehamn lähti nopeaan vastahyökkäykseen. Pallo tuli boksissa Niilo Mäenpäälle, jolla oli edessä täysin tyhjä maali. Miro Tenho kuitenkin ennätti vielä käsittämättömästi laukauksen tielle, ja pelasti varmalta näyttäneen takaiskun kulmapotkuksi.

Samassa ajassa Klubi teki tuplavaihdon, kun Casper Terho ja Luís Henrique korvasivat David Brownen, sekä Atomin kentällä.

Käynnissä oli 67. peliminuutti kun HJK sai vihdoin kuparisen rikki. Erinomaista peliä pelannut Tenho nappasi syötönkatkon keskialueella, ja lähetti lyhyen kuljetuksen päätteeksi Roope Riskin läpiajoon. Riski sijoitti pallon kliinisesti alakulmaan kauden kolmannella osumallaan.

Vartti ennen täyttä aikaa oli kotijoukkueen tasoitus lähellä, mutta Tånnander onnistui torjumaan Mikko Sumusalon yrityksen yläriman kautta kulmapotkuksi.

Roope Riskin maali jäi lopulta ottelun ainoaksi ja HJK:lle kirjattiin maukas voitto 1-0 lukemin. Viimeiseksi kympiksi vaihdosta sisään tulleella Riku Riskillä oli vielä lisäajalla saumat tuplata johtoasema, mutta Forsman venyi hyvään torjuntaan.

Vaikka voitto tulikin rutiinilla, oli IFK Mariehamnillakin hetkensä, eikä Miro Tenhon pelastuksen tärkeyttä voida ylikorostaa.

– Ottelun alku oli vaikea meille. Meillä oli vaikeuksia edetä tarpeeksi syvälle, eikä ymmärretty mihin vastustaja halusi meidät sulkea. Se, kun ymmärrettiin, niin peli rupesi pyörimään käytännössä vastustajan boksin reunalla. Ei ole helppoa luoda huippupaikkoja kun kymmenen pelaajaa on boksissa, mutta puolikkaita paikkoja oli ja hyviä vetopaikkoja 16 rajalta myös, Toni Koskela kuvaili ottelun alkupuoliskoa.

– Toiselle jaksolle vastustaja muutti muotoaan, mutta ottelun kuva pysyi melko samanlaisena Roope Riskin maaliin saakka. Jakob ja Miro antoivat meille saumat nollapeliin, päävalmentaja jakoi tunnustusta omilleen.

– Johtomaalin jälkeen emme taaskaan voi olla tyytyväisiä tekemiseemme aina työnteon määrästä lähtien. Tämän on yksinkertaisesti parannuttava, Koskela päättää.

IFK Mariehamn vs HJK 0-1 (0-0)

67′ Roope Riski 0-1

HJK:n kokoonpano: Tånnander – Murnane, Tenho (C), Moren (46. Peltola), Saksela – Atom (60. Luís Henrique), Jair, Lingman – Browne (60. Terho), Ro Riski, Valenčič (81. Ri Riski)

HJK pelaa seuraavan kerran perjantaina 18.6., kun vieraaksi Bolt Arenalle saapuu Ilves. Ottelu alkaa kello 18:00.

Osta liput HJK:n lippukaupasta: liput.hjk.fi »