Macoumba Kandji sopimukseen HJK:n kanssa

Macoumba Kandji on solminut HJK:n kanssa elokuun loppuun asti ulottuvan sopimuksen. Kandji, 28, on lähes kaksimetrinen hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan sekä kärjessä että laitahyökkääjänä. Kandji pelasi HJK:n paidassa kauden alla harjoitusottelussa Hammarbyta vastaan ja teki nopeasti vaikutuksen seurajohtoon. Kandjin sopimuksen vahvistumisen edellytyksenä on kansainvälisen siirtoluvan saaminen.

– Hän on monipuolinen hyökkäyspään pelaaja, joka tuo uudenlaista osaamista joukkueeseemme ja jolla on kokemusta niin Yhdysvaltojen kuin Euroopankin kentiltä. Työstämme paraikaa hänen lupa-asioitaan ja uskomme saavamme ne kuntoon lähipäivinä, kertoo urheilujohtaja Tuomo Saarnio.

– Hän pystyy pelaamaan monella pelipaikalla ja tuo joukkueeseemme nopeutta ja taitoa. Kandji on mielenkiintoinen paketti, harvoin pelaaja on yli 190-senttinen ja silti noin nopea ja taitava. Hän tulee varmasti olemaan kova vahvistus Veikkausliigassa, iloitsi päävalmentaja Sixten Boström.

Suurimman osan urastaan Kandji on pelannut Yhdysvalloissa. Hän aloitti pelinsä yliopistosarjoissa, joista ura jatkui ammattilaisliigoihin. Atlanta Silverbacksissa Kandji nousi nopeasti USL-sarjan eliittiin ja pääsi siirtymään MLS:n New York Red Bullsiin. Matka jatkui Colorado Rapidsiin, jossa Kandji oli mukana voittamassa MLS:n mestaruutta. Houston Dynamo jäi Kandjin viimeiseksi MLS-seuraksi ennen siirtoa Kreikan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelanneeseen Kalloniin. Kallonissa Kandji pelasi hienon kauden ja auttoi joukkuetta nousemaan Kreikan pääsarjaan. Hyvät otteet poikivat siirron toiseen pääsarjaseura Levadiakokseen, jossa Kandji on pelannut viime ajat vasempana laitahyökkääjänä. Kandji jätti kreikkalaisseuran vuoden alussa ja on etsinyt sopivaa uutta seuraa viimeiset kuukaudet vapaana agenttina.

– Olin pelaamassa joukkueen kanssa Tukholmassa ja pidin näkemästäni. Joukkue on vahva, organisaatio hyvä ja uskon pystyväni auttamaan saavuttamaan tavoitteet europeleissä ja sarjassa. Odotan innolla pelaamaan pääsemistä, kertoi ”Mac” sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.