Mäkelä: Koko joukkue onnistui

Onnistujia kotijoukkueen riveistä löytyi monia. Muun muassa HJK-debytantti Mika Väyrynen pelasi loisteliaasti keskikentällä ja laukoi kotijoukkueen 2-0 -maalin rangaistuspotkusta. Myös ensimmäisen euro-ottelunsa pelannut Joel Pohjanpalo oli näkyvästi esille: nuorukainen laukoi kaksi maalia ja aiheutti Väyrysen laukoman rangaistuspotkun.

Maalisarakkeessa näkyvimmän roolin otti HJK-hyökkääjä Juho Mäkelä.

• Tunnelma on mahtava, yleisö oli loistava ja jätkät näyttivät, että pystymme henkisesti erinomaiseen suoritukseen paineiden alla, Mäksä sanoo.

Mäkelä paukutti läheltä maalia joukkueensa vapauttavan avausmaalin 13. minuutilla Väyrysen ja Sebastian Sorsan junailemasta hyökkäyksestä. Seitsemän minuuttia myöhemmin joukkue pelasi komean hyökkäyksen, jonka jälkeen Joel Pohjanpaloa rikottiin pilkun arvoisesti.  Pilkun niittasi sisään Mika Väyrynen.

• Saimme hyvän alun. Olimme heti hereillä, emmekä menneet millään tavalla lukkoon. Pelasimme myös taktisesti hyvin, eikä KR alun paria paikkaa lukuun ottamatta päässyt juurikaan vaarallisiin paikkoihin, Mäkelä sanoo.

• Ja kaikki meidän maalimme olivat hyvin pelattujen hyökkäysten tulosta.

Toisella jaksolla KR:n selkäranka katkesi. Pohjanpalo pamautti tarkasti kaukaa 48. minuutilla lukemat 3-0:aan ja Rasmus Schüller iski komealla yksilösuorituksella taululle 4-0.

• Näihin kahteen maaliin vieraiden selkäranka katkesi. He taisivat väsähtää fyysisesti ja henkisesti, mikä muutti pelin luonteen.

Viides maali oli Joel Pohjanpalon käsialaa, kuudes ja seitsemäs Mäkelän. Kummassakin paikassa hän oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan. 6-0 -maalissa Mannströmin kulma tuli hyvin hyökkääjälle maalin edustalle, 7-0 -maalissa esityön teki Demba Savage.

• Koko joukkue pelasi tänään erinomaisesti. Saimme ennen tätä ottelua ehjän treeniviikon, ja olemme myös pelaajien kesken käyneet monia asioita läpi viikon aikana, niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Tänään työnteko toi tulosta.

Viikon päästä pelattavaan toiseen osaotteluun HJK lähtee Mäkelän mukaan taistellen ja tähdäten yhtä hyvään suoritukseen.

• Olemme erittäin hyvissä asemissa, mutta vasta toinen ottelu vie meidät eteenpäin kisassa. Ero on toki melkoinen, mutta lähdemme ammattimaisesti samanlaisella asenteella kuin tähänkin otteluun.

• Sitä paitsi tarvitsemme joukkueelle onnistumisia vieraskentällä.