Mäkelä: Tärkeä voitto sunnuntain Inter-ottelua ajatellen

KuPS joutui nöyrtymään kotikentällään HJK:lle keskiviikon liigaottelussa. HJK maalasi kolmesti toisella jaksolla. Ensin asialla oli Sebastian Mannström 54. minuutilla. Tilanne lähti siitä kun Joel Pohjanpalo riisti pallon taitavasti KuPS-maalivahti Hilanderilta, syötti Akseli Pelvakselle, jonka laukauksen tielle KuPS-puolustus vielä ehti, mutta paluupallon Mannström sijoitti varmasti verkkoon. 
  1. minuutilla ja 87. minuutilla näkivät päivänvalon hyökkääjä Juho Mäkelän kauden ensimmäiset maalit. Ensimmäisessä Sebastian Mannström keskitti ja Mäkelä ohjasi pallon maalin edestä sisään. Toisessa keskittäjänä oli Sherif Ashrafi, jonka syötön Mäksä latasi volleystä takanurkkaan.
– Peli oli jälleen tänään meillä hyvin hallinnassa. Pallo liikkui yhtä hyvin kuin aikaisemminkin, mutta nyt emme sortuneet samaan kuin MYPA-ottelussa: tänään loimme paljon paremmin maalipaikkoja ja käytimme ne tehokkaasti hyväksemme, kahden maalin mies Juho Mäkelä iloitsee.

Jo ensimmäisellä jaksolla HJK hallitsi palloa, mutta KuPS:n taisteluasenne ei jättänyt tilaa maalintekosektorille.

– Missään nimessä ei ollut helppo voitto. KuPS oli taistellen mukana koko ajan ja puolusti kurinalaisesti. Vasta meidän ensimmäinen maalimme muutti heidänkin pelaamistaan.

KuPS joutui HJK:n johto-osuman jälkeen avaamaan ryhmitystään ja ottamaan riskejä myös hyökkäyspelissä. Tämä antoi HJK:lle tilaa viedä hyökkäyksensä paremmin loppuun asti.

Mäksä on erittäin iloinen HJK:n onnistumisesta.
  • MYPA-pelin jälkeen oli kasvojen pesun paikka ja tänään onnistuimme niissä asioissa, joissa epäonnistuimme Kouvolassa. Uskon, että voitto ja maalit antavat itseluottamusta koko joukkueelle. Ja tietenkin itselleni myös.
Joukkue tarvitsi hyvää suoritusta juuri nyt, sillä  HJK ja sarjassa puhtaalla pelillä vielä oleva Turun Inter iskevät sunnuntaina yhteen ottelussa, jota pidetään molemmissa leireissä kevään kohokohtana.
  • Inter-ottelu on meille erittäin kova haaste, mutta myös hyvä mahdollisuus jatkaa hyvää pelaamista. Inter on aloittanut todella vahvasti, joten pelistä tulee varmasti äärimmäisen kiihkeä.
Viimeksi kun HJK ja Inter kohtasivat Sonera Stadiumilla, täyttivät stadionin lehterit ääriään myöten. Heinäkuista ottelua seurasi paikan päällä yli 8700 katsojaa.
  • Jos jokin ottelu tänä keväänä kannattaa nähdä niin sen täytyy olla sunnuntain ottelu, Mäkelä näkee.

HJK:n ja Interin tulevan sunnuntain ottelu alkaa Soneralla poikkeuksellisesti jo klo 14.00. 

KuPS-HJK 0-3 (0-0)

54’ Mannström

75’ Mäkelä (Mannström)

87’ Mäkelä (Ashraf)