Maksim Stjopin Tanskasta lainalle HJK:hon, sopimuksessa osto-optio

Hyökkäyspään moniosaaja tuo Klubiin taitoa ja yllätyksellisyyttä – ”Itselleni on nyt tärkeää ansaita peliaikaa miesten peleistä”

Maksim Stjopin - HJK Helsinki

19-vuotias Maksim Stjopin siirtyy HJK:hon tämän vuoden kattavalla lainasopimuksella Tanskan liigaa johtavasta FC Nordsjællandista. Tiistai-iltana allekirjoitettu sopimus sisältää osto-option.

Stjopin on hyökkäyspään moniosaaja, joka on tottunut pelaamaan monissa eri rooleissa. 

– Maksimin pelaajaprofiili on mielenkiintoinen: Hän on vasenjalkainen, nopea pelaaja pallon kanssa ja pystyy pelaamaan niin leveydessä kuin muodon sisälläkin, toteaa HJK:n päävalmentaja Toni Koskela

– Maksim on nuori, potentiaalinen pelaaja, jota HJK on seurannut jo pidemmän aikaa. Taitavana pelaajana hän tuo joukkueeseen laatua ja yllätyksellisyyttä, mutta erityisesti odotamme hänen kehittyvän edelleen HJK:n ammattimaisessa organisaatiossa, toteaa HJK:n Head of Scouting Henri Määttä

Tanskan U19-liigassa parin viime vuoden aikana Stjopin takoi 19 ja syötti 11 maalia sekä treenasi runsaan vuoden ajan Nordsjællandin edustusjoukkueen mukana. Viime lokakuussa hän kirjautti edustusjoukkuedebyytin Tanskan Cupissa, mutta Superligassa tutuksi tuli vasta vaihtopenkki pariin otteeseen. 

– Itselleni on nyt tärkeää ansaita peliaikaa miesten peleistä. Nordsjællandissa on 10 hyökkääjää, joten siellä kokoonpanoon murtautuminen olisi ollut erittäin hankalaa. Kiinnostusta oli muualtakin Euroopasta, mutta koen, että HJK on tässä vaiheessa oikea seuraava askel, Stjopin kertoo. 

Tamperelainen oli U19-maajoukkueen vakionimiä ja lienee jatkossa kiinteä osa myös Pikkuhuuhkajia. Klubin kopista löytyykin nuorelle miehelle entuudestaan tuttuja maajoukkuekavereita, kuten Kai Meriluoto, Topi Keskinen ja Samuel Anini junior

Stjopin iski itsensä kerrasta suomalaisen futisväen tietoisuuteen Ilves-paidassa marraskuussa 2020. Tuolloin 17-vuotias “Maksi” oli Honkaa vastaan ensimmäistä kertaa Veikkausliiga-miehistön avauksessa ja takoi jo ennen taukovihellystä kaksi komeaa maalia.  Eikä nuori mies turhia nöyristellyt Ruudun haastattelussakaan pelin jälkeen – hän kertoi miettineensä jo ennen peliä kuinka aikoisi tekemäänsä maalia tuulettaa.

Varsin pian ensimmäisten Veikkausliiga-maaliensa jälkeen Stjopin teki vuoteen 2025 ulottuvan sopimuksen Nordsjællandiin.

– Siirto oli erittäin iso steppi. Tanskassa peli on todella fyysistä ja taktista, ja juoksuvoimaa vaaditaan paljon. Ja toisaalta hyppy U19-joukkueen ja edustusjoukkueen treenien välillä oli myös todella iso. Kun tulin U19-maaotteluihin viime vuonna, huomasin itsekin, että olen kehittynyt Tanskassa valtavasti, Stjopin kuvailee. 

Huhtikuussa 20 vuotta täyttävä Stjopin edusti ennen Ilvestä TPV:tä sekä Tampere Football Academyä. Klubissa Stjopin nappaa Nordsjællandista tutun pelinumeron 34.

Tervetuloa, Maksi!

.

Katso video!