Mannström haluaa täydet pisteet Pietarsaaresta

Klubi kohtaa torstaina jo tällä kaudella varsin tutuksi tulleen FF Jaron. Torstain otteluun joukkue matkustaa ensimmäistä kertaa FF Jaron vieraaksi tämän vuoden Veikkausliigassa. Joukkueet ovat kohdanneet jo kaksi kertaa Sonera Stadiumilla kuluvalla kaudella – ensin Suomen Cupissa ja vain kolme päivää myöhemmin liigassa. Noissa otteluissa HJK vei voitot luvuin 2-1 ja 4-1. Kamppailu on Veikkausliigann Juhlapäivä-ottelu.

Tulevaan kohtaamiseen Klubi pääsee lähtemään liigan paalupaikalta. Joukkue on hivuttautunut vähitellen sarjakärkeen kahden pisteen etumatkalla FC Interiin nähden. HJK:lla on kuitenkin yksi ottelu FC Interiä enemmän pelattuna.

Sinivalkoisten edellinen ottelu TPS:aa vastaan maanantaina päättyi maalittomaan tasapeliin. Tuota ottelua HJK hallitsi ajoittain selvästikin, mutta helpolla ei pistekään tullut, sillä Ville Wallén joutui torjumaan rangaistuspotkun.

HJK:n keskikenttäpelaaja Sebastian Mannström uskoo edellisen pelin olleen vahva esitys Klubilta, vaikka myöntääkin tuloksen olleen oikeutettu.

– Sehän oli meidän dominointia, eikä TPS päässyt omalta kenttäpuoliskolta pois ensimmäisen 25 minuutin aikana. Toisen jakson alku oli meille tosi vaikea ja Tepsillä oli pari hyvää paikkaa. Molemmilla oli siinä paikkansa, että varmaan paljon lähempänä olisi 3-3- tai 4-4-tuloskin voinut olla, Mannström toteaa.

Kokkolalaistaustainen Mannström siirtyi juuri FF Jarosta Helsinkiin. Paluu Pietarsaaren kentälle sytyttää Sebastianin pelihalut, erityisesti viimekertaisen tappion takia. HJK hävisi Pietarsaaressa viimeksi 1-0.

– Ihan mukavaa sinne on mennä pelaamaan. Viime vuonna ottelu siellä oli iso pettymys. Olin ollut juuri kolme viikkoa sivussa ja palasin siinä ottelussa kentälle. Se oli minulta huono ottelu, mutta myös koko joukkueelta, Mannström kertoo.

Pietarsaari matkat ovatkin olleet HJK:lle viime vuosina todella pisteköyhiä reissuja. HJK:n edellinen voitto FF Jaron kotikentällä on kesältä 2009. HJK on voittanut FF Jaron vain kerran yhdeksän kauden aikana Pietarsaaressa.

– Hurjalta kuulostaa, mutta se on hyvä porkkana meillekin, Mannström kertoo.

FF Jaron kausi on toistaiseksi ollut täynnä haasteita. Ryhmä on sarjataulukon toisessa päässä – viimeisenä.

– Aika vähän on Jaroa nyt tullut seurattua, mutta tiedän, että he ovat ottaneet nyt 7 pistettä kolmesta pelistä. Ne pelit mitä silloin Jaroa vastaan pelattiin oli aluksi tasaisia. Lopussa me päästiin onneksi ohi. Tällä kertaa olisi kiva päästä tekemään se ensimmäinen maali.

FF Jaro on saanut vahvistuksekseen kanadalaishyökkääjä Frank Jonken. Isokokoisen hyökkääjän mukaantulo on saattanut osiltaan vaikuttaa pietarsaarelaisten piristyneeseen formiin.

– FF Jarolla on puuttunut isokokoisempi hyökkäyspelote, joka voi pudotella palloja boksissa. Aiemmin heillä on ollut aika pienikokoinen hyökkäys. Mutta, pitää lähtee omasta pelistä liikkeellee ja parantaa omaa tekemistä, Mannström laittaa asiat tärkeysjärjestykseen.

– Me ollaan päästetty vähän maaleja viimeisissä peleissä, mutta se on huolestuttavaa, ettei maaleja ole tullut. Paikkoja on ollut, nyt ne pitää käyttää paremmin hyödykseen.

Keskikenttäpelaaja uskoo, että jo vähän kulunutkin lausahdus ensimmäisen maalin merkityksestä pitää paikkansa hyvin. HJK:lle olisi tärkeä saada ottelun avausmaali nimiinsä.

– Etenkin Jaroa vastaan niille on pahinta, jos me tehdään ensimmäinen maali. Vieraskentällä se on tosi vaikeaa, jos vastustaja tekee maalin ensin. Se antaa hyvän draivin kotijoukkueelle. Pietarasaaressa tämä on iso ottelu, yksi kauden tärkeimpiä matseja, Mannström valaisee.

FF Jaro – HJK to 28.6. klo 18:30, Pietarsaaren keskuskenttä.