Markus Heikkinen ja Veli Lampi sopimuksiin HJK:n kanssa

HJK julkisti torstaiaamuna kaksi uutta pelaajasopimusta. Puumerkkinsä sopimuksiin panivat kaksi paluumuuttajaa, Markus Heikkinen ja Veli Lampi. Lammen sopimus on kaksivuotinen, Heikkisen taas kattaa kauden 2014. Kaksikolla on kokemusta yhteensä yli 90:stä maaottelusta ja sadoista huippusarjojen peleistä ympäri Eurooppaa. 

 

Nimi:    Veli Lampi
Pelipaikka:    laitapuolustaja
Pituus:    183 cm
Syntymäaika:    18.07.1984
Aiemmat seurat: VPS, Zürich, Aarau, Willem II, Arsenal Kiova
Saavutukset: Suomen Cup 2006, Sveitsin mestaruus 2007 ja 2009 

Veli Lampi siirtyi HJK:hon ensimmäistä kertaa vuonna 2005, 20-vuotiaana. Seinäjoella peliuransa aloittanut Lampi nousi nopeasti Klubin avainpelaajaksi ja teki debyyttinsä A-maajoukkueessa, eikä aikaakaan kun nuorukaista vietiin jo kohti eurooppalaisia suurseuroja. Nyt HJK:hon palaava Lampi on jo kokenut tekijä. Vyöllä on 30 pelattua A-maaottelua, kaksi Sveitsin mestaruutta ja kokemusta Hollannin ja Ukrainan huippupeleistä. 29-vuotias Lampi on pelaaja parhaassa iässään ja tähtäimessä on varmasti Suomen mestaruuden voittamisen ja europelien lisäksi paikka maajoukkueessa.

Lampi aloitti uransa keskikenttäpelaajana, mutta pelipaikaksi on sittemmin muotoutunut laitapuolustaja. Pelitavassa usein kuitenkin edelleen näkyvät vanhat tottumukset, ja Lampi tavataankin usein hyökkäyksiä tukemasta korkealla vastustajan puoliskolla.

Nimi:    Markus Heikkinen
Pelipaikka:    keskuspuolustaja / keskikentän keskusta
Pituus:    185 cm
Syntymäaika:    13.10.1978
Aiemmat seurat: OPS, TPS, MYPA, Portsmouth, Aberdeen, Luton, Rapid Wien, Start IK
Saavutukset: Suomen Cup 2000, Suomen mestaruus 2002, Itävallan mestaruus 2007-2008 

Markus Heikkisen edellinen visiitti HJK:ssa sijoittui vuosille 2000-2003. ”Mako” oli joukkueen tärkeimpiä palasia Klubin napatessa Suomen mestaruuden kaudella 2002, ja kiinnitti otteillaan myös brittiseurojen huomion. Seuraavat kaudet vierähtivät Englannissa ja Skotlannissa, ja pikkuhiljaa vakiintui myös paikka maajoukkueessa. Yhteensä 61 kertaa Suomen paidan päälleen pukenut Heikkinen nousi varsinkin Roy Hodgsonin valmentajakaudella maajoukkueen luottopelaajaksi. Vietettyään pitkän ajan itävaltalaisessa suurseura Rapid Wienissä 35-vuotias Heikkinen siirtyi kesken viime kauden norjalaiseen IK Startiin, jossa oli nostamassa joukkuetta putoajan paikalta selville vesille.

Heikkinen on monipuolinen pelaaja ja kykenee vahvoihin suorituksiin sekä keskikentän pohjalla että puolustuslinjassa. ”Mako” on varmaotteinen ja kovaluinen pelaaja, jonka ohittaminen on parhaillekin hyökkääjille lähes mahdoton tehtävä.