Markus Uusitalo ja HJK pitkään jatkosopimukseen

Täksi kaudeksi HJK:n riveihin liittynyt maalivahti Markus Uusitalo on tehnyt HJK:n kanssa jatkosopimuksen vuoden 2018 loppuun ja sopimuksessa on lisäksi vuoden optio. Nuorisomaajoukkueitten vakiokasvoihin kuuluva Uusitalo valittiin tammikuussa ensi kertaa hankkimaan kokemusta myös Huuhkajien rinkiin Adu Dhabiin.

Hongan kasvatti Uusitalo tuli HJK:hon Vaasasta, mutta ei onnistunut murtautumaan VPS:n kokoonpanoon. HJK:ssa hän on tämän kauden aikana saanut arvokasta kokemusta niin pukukopista kuin tosipeleistäkin. 19-vuotias Uusitalo on kuluneen vuoden ajan ollut HJK:n maalivahtilegendan Ville Wallénin opissa ja valmentaja on vakuuttunut suojattinsa kapasiteetista.

– Markus oli meille tullessaan kokematon. Miesten kanssa hän oli pelannut vain kuusi peliä Kakkosessa. Meillä hän on saanut pelata kovia pelejä niin Klubi-04:n riveissä kuin jo edustusjoukkueessakin. Hän on näyttänyt tämän kauden aikana, että henkinen kantti kestää miesten pelit ja sen paineen mitä HJK:ssa voi kohdata, kun mestaruus on ainoa tavoite. Nyt jatketaan kovaa työtä sen eteen, että hän ottaa seuraavan ison stepin kehityksessä. Uskon, että hänessä on ainesta nousta seuraavalle tasolle, kertoo Ville Wallén.