Matias Sauramaa sopimukseen HJK:n kanssa

HJK on solminut kahden vuoden mittaisen sopimuksen nuoren maalivahtilupauksen Matias Sauramaan kanssa. Sauramaa, 18, liittyi HJK:n harjoitusvahvuuteen jo tammikuun alussa joukkueen aloitettua harjoituskautensa. Kaksi seuraavaa kautta kattavan sopimuksen Sauramaa ja HJK allekirjoittivat viime viikon perjantaina.

Kaksi edellistä kautta PK-35 Vantaata edustanut, 196 senttiä pitkä Sauramaa on pelannut urallaan kolme ykkösen ottelua PK-35:n riveissä. Viime kausi Sauramaalla meni loukkaantumisten takia piloille, mutta nyt nuori lupaus on jälleen pelikunnossa.

-Tosi hyvät fiilikset siitä, että pääsin tekemään sopimuksen juuri Klubin kanssa ja siirtymään Suomen parhaaseen seuraan. Tunnen Ville Wallénin jo entuudestaan ja tiedän, kuinka hyvä valmentaja hän on. Uskon pääseväni hänen avullaan urallani paljon eteenpäin. Odotan paljon kahdelta seuraavalta vuodeltani HJK:n riveissä, Sauramaa iloitsee sopimuksen syntymisen jälkeen.

-Tämä on iso askel urallani ja olen jo täällä viettämässäni kolmessa viikossa oppinut paljon asioita ja kehittynyt hyvin maalivahtina. Täällä on tietenkin treeneissä paljon kovempi tempo, kuin Vantaalla kun on taitavia jätkiä niin paljon. Minulle on iso asia päästä pelaamaan näin menestyneessä seurassa. Toivottavasti loukkaantumiset ovat taakse jäänyttä elämää, sillä viime kausi oli tuskainen koko kauden kestäneiden loukkaantumisten takia. Muutama tuttu oli jo entuudestaan tässä joukkueessa ja muutkin jätkät ovat ottaneet tosi hyvin sisään tähän jengiin, nuori maalivahti jatkaa.

Viime kaudella ensimmäistä vuotta HJK:n maalivahtivalmentajana toiminut Ville Wallén on jo ehtinyt ennen tammikuutakin työskentelemään Sauramaan kanssa yhdessä. Wallén on valmentanut Matiasta Pohjois-Haagan yhteiskoulun aamutreeneissä jo toista vuotta ja tuntee nuoren lupauksen hyvin.

-Matias on tosi kova harjoittelija ja kaikesta huomaa että hänellä on suuri halu kehittyä ja tulla hyväksi maalivahdiksi. Ainakin kolme ensimmäistä viikkoa ovat menneet Matiaksen kanssa hyvin ja hän on pärjännyt täällä hienosti. Näen hänessä ehdottomasti potentiaalia kasvaa huippuveskariksi. Kuten kaikilla nuorilla maalivahdeilla, hänelläkin on vielä paljon kehitettävää ja siksi hänen suuri harjoitusintonsa on tärkeää. Perustorjuminen hänellä on hyvällä mallilla ja tietysti hän on ulottuva, iso maalivahti, miettii Ville Wallén tuoreesta HJK-vahdista.