Mattila odottaa innolla Inter-kamppailua

Joukkueet ovat tällä kaudella edenneet sarjan kärjessä vuorotahtia, vaikka viime aikoina Inter on pitänyt tiukasti kärkipaikkaa itsellään. Kummatkin joukkueet ovat yskähdelleet kauden mittaan, joten kärkikamppailuun ovat ilmoittautuneet mukaan myös MYPA, IFK ja TPS.

Nyt liigassa on seitsemän peliä jäljellä ja pisteitä jaossa 21. Tilanne on sellainen, että Inter johtaa kahdella pisteellä HJK:ta. Kolmen pisteen päässä tulee TPS, joka taisteli viime kierroksella tasapelin Interin kanssa.

HJK-keskikenttä Sakari Mattilan mukaan joukkue tiedostaa sunnuntain pelin merkityksen.

  • Toki pisteitä on vielä jaossa, mutta tällaisiin otteluihin kausien mestaruustaistelut usein kiteytyvät. Tässä vaiheessa kärkeen pääseminen voi osoittautua erittäin tärkeäksi. Paljon taistelua on kuitenkin vielä tiedossa, riippumatta sunnuntain tuloksesta.

Maanantain MYPA-ottelu oli HJK:lta napakymppi. Hallitseva mestari ei jättänyt kotijoukkueelle mahdollisuuksia, vaan eteni vakuuttavalla pelillä 1-4 -voittoon. Myös MYPA-valmentaja Toni Korkeakunnas myönsi HJK:n selkeän paremmuuden pelin jälkeen.

  • Jaro-ottelun epäonnistumisen jälkeen oli henkisesti tärkeää saada tällainen vieraspeli plakkariin. Otimme mestaruuden nyt periaatteessa omiin käsiimme: mahdollisuus mestaruuteen tarjoutuu, jos pystymme voittamaan kaikki loput ottelumme. Näistä Inter-ottelu on ehkä se kaikista kovin ja innostavin haaste.

Joukkueessa siis ymmärretään tilanne hyvin, mutta paineita ei Mattila suostu HJK:lle ottamaan.

  • Meillä on edelleen rento tunnelma. En koe, että joukkue olisi millään tavalla hermostunut.

HJK saa ennen Inter-ottelua alleen kokonaisen treeniviikon; sellaisen, joita tällä kaudella on harvoin nähty. Mattila vakuuttaa, että joukkue on valmis tekemään paljon töitä.

  • Latautuminen ja keskittyminen sunnuntaihin alkoi jo maanantain ottelun jälkeen. Kaikissa treeneissä keskitytään vain ja ainoastaan Inter-otteluun.

HJK isännöi Interiä siis ensi sunnuntaina 23.9. klo 18.30 Sonera Stadiumilla. Liput kannattaa jälleen hankkia etukäteen halvemmalla Lippupalvelusta