Mensah iski tarvittavat osumat

Hallitseva mestari HJK sai vieraakseen Veikkausliigan avausotteluunsa viime kaudella sarjassa seitsemänneksi päätyneen Interin.

Evans Mensah, kaksi maalia

HJK vs FC Inter 2-1 (0-0)

HJK:n avauskokoonpanossa ei keskiviikkona nähty juurikaan yllätyksiä. Maaliskuussa Klubiin siirtyneet norjalainen Harmeet Singh ja meksikolainen Marco Bueno pääsivät välittömästi tekemään debyyttinsä Veikkausliigassa, kun molemmat vahvistukset olivat avauksessa.

Ottelu lähti käyntiin Klubin selvällä hallinnalla, ja vasta noin kymmenen minuutin pelin jälkeen vierasjoukkue pääsi pallon kanssa Klubin päätyyn.

Klubin vahvan startin jälkeen avausjaksolla tuli seesteisempi vaihe, jossa molemmat pääsivät luomaan hyökkäyksiä. Inter oli selvästi kuitenkin passiivisempi joukkue ja odotti maltillisesti paikkoja vastaiskuille, kun taas HJK piti palloa enemmän hallussaan.

Noin puolen tunnin kohdalla koettiin ikävä hetki, kun HJK:n Riku Riski jouduttiin vaihtamaan pois kentältä loukkaantumisen vuoksi. Riskin kentällä korvasi Evans Mensah.

Mensah pääsikin kokeilemaan maalintekoa oltuaan kentällä vain muutaman minuutin ajan. Singh lähetti aivan päätyrajan tuntumasta millintarkan keskityksen takatolpalle, mutta vapaana olleen ghanalaisen pusku suuntautui maalin sivuverkkoon.

Lopulta avausjaksolla ei maaleja nähty ja tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa. HJK hallitsi pelitapahtumia, mutta isännät eivät onnistuneet murtamaan Interin tiivistä puolustusta, ja tekopaikat jäivät suureksi osaksi uupumaan.

HJK #10 Marco Bueno

Klubi painoi pelin Interin päätyyn välittömästi pelin jatkuttua. Singhille avautui ensimmäisenä vetopaikka, mutta norjalaisen laukaus kimpoili Inter-puolustuksesta maalin ohi.

Seuraavaksi Klubin kapteeni Sebastian Dahlström pääsi puskemaa Nikolai Alhon nappikeskityksestä, mutta pusku suuntautui selkeästi ohi Henrik Moisanderin vartioiman Inter-maalin.

66. minuutilla HJK:n vahva ote tuotti vihdoin tulosta. Klubi repi Interin puolustuksen oikealta auki ja Alho pääsi vapaaseen keskityspaikkaan. Pallo leijaili boksissa korkeimmalle nousseelle Mensah’lle, joka puski pelivälineen voimalla ohi Moisanderin, siirtäen isännät ansaittuun johtoon.

Pian maalin jälkeen nähtiin Klubin toinen vaihto, kun Roni Peiponen tuli kentälle ja Henri Toivomäki otettiin vaihtoon.

Käynnissä oli ottelun 74. minuutti, kun Inter onnistui iskemään pelin tasoihin jakson ensimmäisestä hyökkäyksestään. Alvaro Muniz löysi upealla läpisyötöllä läpi juosseen Mika Ojalan, joka ohitti Maksim Rudakovin varmalla viimeistelyllä.

HJK ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt. Klubi rakensi välittömästi hyökkäyksen, josta Alho pääsi ampumaan hyvästä paikasta. Pallo kimposi tolpasta Moisanderin selkään, josta irtopallo tuli suoraan Mensah’n ulottuville, jolla oli helppo työ iskeä illan toinen täysosumansa.

Klubi suoritti viimeisen vaihtonsa viimeisen kympin pyörähdettyä käyntiin, kun Eetu Vertainen korvasi Marco Buenon kärjessä.

Inter ei saanut lopussa enää todellista kirivaihetta päälle, vaan HJK puolusti johtoasemansa loppuun asti tyylikkäästi, sinetöiden täyden pistepotin kauden avausottelusta.

Kiitos Klubipääty!

HJK pelaa seuraavan kerran maanantaina 8.3, kun vieraaksi Telia 5G Areenalle saapuu IFK Mariehamn. Ottelu alkaa kello 18:30.

Liput ja kausikortit Tiketistä »

HJK:n kokoonpano: Rudakov – Toivomäki (71. Peiponen), Rafinha, Obilor, Alho – Singh, Kairinen – Lappalainen, Dahlström, Riski (31. Mensah) – Bueno (81. Vertainen)