Miehet aloittaneet harjoittelun hyvissä tunnelmissa

Viime viikon joukkue harjoitteli ulkona Sonera Stadiumilla, mutta tällä viikolla, maanantaista lähtien, ryhmä on siirtynyt Talin jalkapallohalliin.
– Ulkona säät vaihtelivat aika reippaasti, mutta sisätiloissa on nyt saatu olosuhteet vakioiksi. Tunnelma on kuitenkin ollut energinen ja iloinen niin Soneralla kuin Talissakin, päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.
Päävalmentajan mukaan harjoittelun rakenne nyt joulukuussa on selkeä. Tunnin verran joukkue hikoilee fysiikkatreenien parissa, toisen tunnin pallojen kanssa.
– Meidän fyysisellä valmentajalla Jaska Nevanlinnalla on aina suuri talven harjoittelussa. Kuten aikaisempinakun vuosina, hän hioo jätkien fysiikkaa kuntoon ensimmäisen puoliskon harjoituksista. Meille muille jää toinen puolisko. Olen tyytyväinen että olemme pystyneet pitämään jalkapalloilullisen puolen koko ajan treenaamisessa mukana.
Ryhmä on supistunut tälle viikolle, sillä Palloliiton nuorille pelaajille tarkoitetun Tehoryhmän mukana Eerikkilään matkasi tiistaina peräti seitsemän HJK-pelaajaa. Eerikkilässä Mixu Paatelaisen kanssa harjoittelevat HJK:n uusin vahvistus Janne Saksela, Mikko Sumusalo, Nikolai Alho, Joel Pohjanpalo, Robin Lod, Daniel O’Shaughnessy sekä Alex Ring.
– Eli joukkue ei tietenkään ole nyt joulukuussa suuri, mutta harjoittelussa on silti hyvät tehot.
Yksi mielenkiintoinen kokeilukin on saatu, kun HJK pääsi kokeilemaan Adidaksen uutta mikrosirujärjestelmää, joka kerää tietoja pelaajien tekemisistä treenien aikana. Viime viikon testipelaajiksi pääsivät Berat Sadik, Sebastian Mannström ja Mikko Sumusalo.
Päävalmentaja oli erittäin positiivisena kokeilusta.
– Tietoja, jotka mikrosirujen avulla saadaan, ovat erittäin käyttökelpoisia. Toistaiseksi vain saimme niitä vain muutaman käyttöön, mutta tavoitteena on saada suurempi määrä. Järjestelmää voi hyödyntää monellakin tavalla, Muurinen iloitsee.
Joulukuussa joukkue ehtii vielä harjoitella hyvin ennen joulua, jonka jälkeen paitsi harjoitellaan myös pelataan. Ensimmäinen ottelu on luvassa jo tammikuun puolivälissä. Otteluaikataulu vuoden ensimmäisten kuukausien osalta on käytännössä valmis, mutta se vahvistetaan vasta myöhemmin.