Miehet hakemaan revanssia TPS:sta

urkuunAinakin liigakauden ensimmäiselle vierasmatkalle lähtevällä HJK:lla löytyy paljon hampaankolosta.

TPS kukisti HJK:n ennen liigan avausta Liigacupin finaalissa Soneralla rangaistuspotkukisan jälkeen. Vaikka revanssihenkeä löytyy, haluavat helsinkiläiset myös jatkaa voitolla alkanutta Veikkausliigaa.

– Revanssi maistuisi toki, mutta Liigacup on jo unohdettu. Jätkillä on nyt ihan päällimmäisenä mielessä se, että jatkaisimme voitokkaana liigassa, pohtii avausottelun ensimmäisen maalin syöttänyt HJK-laitalinkki Sebastian Sorsa.

Sorsan mukaan tunnelma on joukkueen kopissa ollut viime sunnuntain IFK-voiton jälkeen keskittynyt, motivoitunut ja edelleen innokas.

– On myönnettävä, että emme pelanneet koko ottelua parhaalla mahdollisella tasolla. Vasta loppua kohden kone lämpeni. Voitto antoi kuitenkin itseluottamusta eteenpäin.

Mitään erikoista ei joukkueessa ole Turun matkaa varteen keksitty. Tärkeintä on saada nopeasti kiinni rutiinista, jolla alkukierrosten tiivistä tahtia on hyvä edetä. Parannettavaa toki löytyy.

– Yhtenäisyys, Sorsa tiivistää.

– Erityisesti haluamme saada vieläkin tiiviimmän pakan silloin kun prässäämme joko hyökkäys- tai puolustuspäässä. IFK-ottelussa välimatkat venyivät välillä liian pitkiksi. Joka jätkän tehtävät ovat pääpiirteittäin ihan selviä, mutta ainahan voi yhteispelaamista parantaa.

Tällejä on muutamilla pelaajilla edelleen, joten valmennusjohto joutuu todennäköisesti tekemään vielä pientä säätämistä ryhmityksessä.

Kotijoukkue TPS:n Sorsa näkee erityisesti hävityn avausottelun jälkeen erittäin vaarallisena. TPS joutui yllättäen nöyrtymään MYPA:lle Turussa 0-1.

– Nyt jos koskaan TPS on äärimmäisen motivoitunut taistelemaan voitosta. Meidän on pakko pystyä vastaamaan siihen, ja uskon jätkiin täysin.

Vaarallisimmillaan TPS on Seban mukaan nopeassa vastahyökkäyspelissä. Suoraviivaiset hyökkääjät Mika Ääritalo, Juho Lähde ja Aleksi Ristola tykkäävät kytätä juoksuja linjan taakse.

– Soneralla TPS on yleensä hieman vetäytynyt, mutta tilannehan saattaa olla nyt ihan toinen kun pelataan Turussa. Suoraviivaisuus on kuitenkin ollut heidän aseensa, ja siinä meidän pitää olla tarkkana, laitalinkki miettii. 

TPS-HJK
To 19.4. klo 18.30
Paavo Nurmi -stadion