Miehet hakevat tehoja KuPS-otteluun

Keskiviikkona Kuopiossa iskevät yhteen HJK ja sarjassa vielä voitotta oleva Kuopion Palloseura. Ottelusta voi odottaa vauhdikasta ja asenteellista, ainakin vierailija HJK:n osalta.
  • MYPA-tappio oli kova pettymys kaikille, mutta on kuitenkin hyvä että pääsemme jo nyt parin päivän päästä yrittämään kurssin muutosta, miettii HJK-hyökkääjä Juho Mäkelä.
– Joukkueessa on kova halu parantaa MYPA-pelistä.

Oikea suunta olisi hyökkääjän mielestä ehdottomasti tehokkuus hyökkäyspelissä.

Lähes kaikissa pelaamissaan otteluissa HJK on toki onnistunut hallitsemaan palloa ja pelaamaan omaa syöttöpeliä, mutta tarpeeksi usein hyökkäyksiä ei ole saatu vietyä maalintekosektorille asti.
  • Pelkällä pallonhallinnalla ei tee mitään, ellei sen kautta saa aikaiseksi maalipaikkoja. Tämä fakta tuli viimeistään Kouvolassa selväksi. Mielestäni joukkue pelaa hyvin muilta osin, mutta hyökkäyksistä puuttuu vielä jokin koko joukkueen terävyys.
Mäksän mukaan hallitsevan mestarin asennepuolella kaikki on kunnossa. Myös keskiviikon KuPS-otteluun joukkue lähtee taistelemaan suurella sydämellä. Aliarviointiin ei joukkue ole alkukaudesta sortunut.

KuPS, joka on liigassa toistaiseksi vielä ilman voittoa, on pelannut kolmesti tiukat ja vähämaaliset tasapelit, ja viime kierroksella savolaiset joutuivat taipumaan niukasti Jarolle vieraissa 1-0.

HJK odottaa, että ottelua tulee isännöimään sisuuntunut ja näyttöhaluinen kuopiolaisryhmä.
  • Pelistä tulee varmasti aika erilainen kuin Kouvolassa. KuPS on pyrkinyt tällä kaudella pelaamaan rohkeammin, mutta toistaiseksi tämä ei ole tuonut tuloksia. Nyt jos koskaan he haluavat ottaa ensimmäisen kotivoittonsa. Meidän on vain pystyttävä vastaamaan KuPS:n kiihkeään alkuun; niin pelillisesti kuin henkisestikin.
Oman panoksena peliin saattaa tuoda myös se, että peli pelataan tekonurmikentällä.
  • Kenttähän on kaikille sama, eikä sen voi sinänsä nähdä vaikuttavan peliin, mutta selväähän se on että meille tekonurmi on näin keväisin tutumpi alusta. En usko, että tästä muodostuu mitään ratkaisevaa seikkaa, mutta asialla on oma roolinsa kun miettii pelin luonnetta.
HJK lähtee kohti Kuopiota aikaisin keskiviikkoaamuna.

KuPS-HJK

Ke 2.5. klo 18.30

Savon Sanomat Areena