Miehet isännöivät kuopiolaisia lauantaina

Kotijoukkue HJK pääsee lähtemään otteluun hyvistä asemista. Peli on parantunut parin kierroksen aikana huimasti, viimeisimpänä osoitus siitä oli komea kotivoitto FC Interistä viikko sitten. Keskiviikkona joukkue otti tyylikkään 3-0 -voiton FC KooTeePeestä Suomen Cupissa.

Vierailija KuPS:lla tilanne on monimutkaisempi. Päävalmentaja Esa Pekosen uusi pelitapa ei ole toiminut alkukaudella, joten KuPS on palaamassa vanhaan tuttuun, suoraviivaisempaan tapaan.

HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen tietää savolaisten arvaamattomuuden.

  • Ärsytetty KuPS on erittäin vaarallinen. He varmasti haluavat saada onnistumisia heikosti menneen alkukauden jälkeen. Todennäköisesti he tulevat Soneralle pelaamaan suoraviivaista ja aggressiivista peliä. Toisaalta, me vierailimme Kuopiossa puolitoista viikkoa sitten, joten uskoisin, että tiedämme heidän metkunsa kohtalaisen hyvin, Muurinen miettii.

2.5. pelattu KuPS:n kotiottelu oli HJK:n juhlaa. Juho Mäkelä laukoi kaksi maalia ja Sebastian Mannström yhden. Pelitapahtumatkin olivat HJK:n hallussa.

  • Vaikka olimme siinä ottelussa parempia, ei KuPS:aa missään tapauksessa aliarvioida. Siellä on lukuisia kovia ja kokeneita pelimiehiä, Miikka Ilo, Ilja Venäläinen ja Pyry Kärkkäinen. Myös heidän vahvistuksensa Sander Pure, Ats Purje ja Vjatseslav Zahovaiko ovat osoittaneet olevansa potentiaalisia kavereita.

Tilanne liigan taulukossa näyttää ennen viikonloppua tasaiselta. Kärkinelikosta Inter, HJK, MYPA ja TPS vain HJK on pelannut kuusi ottelua. Inter johtaa ja MYPA ovat yhden pelin vähemmän pelanneena HJK:n kanssa 12 pisteessä. TPS tulee kovaa perässä 10 pisteellä.

Kotijoukkue sai lepuuttaa viikolla pelatussa Cupin ottelussa alkukauden aikana eniten pelanneita, mutta taso ei kentällä tippunut. Laadukas materiaali antaa mahdollisuuden hyvään vauhtiin myös kiireisimipien viikkojen aikana.

  • Inter ja KooTeePee -voitot tulivat hyvään saumaan ja antoivat paljon itseluottamusta. Kärki ei päässyt meiltä karkaamaan.

HJK lähtee lauantain otteluun ennakkosuosikkina, sillä kotonaan se on ollut erittäin vahva. Toisaalta taas, KuPS pelaa myös kotiottelunsa tekonurmialustalla, joten ainakaan kentästä ei lauantain pelissä ole etua.

HJK-KuPS
La 12.5. klo 18.30
Sonera Stadium