Miehet Turkuun lauantaina – ”Joukkueessa kova halu parantaa”

Joukkueet pitivät alkukauden aikana vuorotellen sarjan kärkipaikkaa hallussaan. Juhannuksen jälkeen joukkueiden esitykset ovat yskähdelleet, mikä on avannut IFK Mariehamnille tilaisuuden kiilata sarjan kakkostilalle.

Inter on kärkijoukkueista kompuroinut selkeämmin. Turkulaisten voitoton putki on venynyt jo viiden ottelun mittaiseksi. Näistä yllättävin tulos oli 4-0 -tappio MYPA:lle toissa kierroksella. Voitottomaan putkeen mahtuukin pieniä ja isoja tappioita sekä niukkoja tasapelejä.

HJK:n voitoton putki on neljän ottelun mittainen, joista kolme viimeisintä on tasapelejä. Tasapeleilläkin sarjan kärkipaikka on säilynyt.

Laitalinkki Sebastian Sorsa myöntää, että sarja on tänä vuonna selkeästi tasaisempi kuin parina aikaisempana vuonna.

– On ymmärrettävää, että monella on mielessä vielä viime kauden joukkueen esitykset, mutta totuus on, että sarja on ihan erilainen tänä vuonna. Toisaalta taas, vaikka pistemenetyksiä on tullut, emme ole yhdessäkään ottelussa olleet pulassa, usein jopa päinvastoin, mies sanoo.

Paineitakaan Sorsa ei suostu ottamaan.

– Pistemenetykset ovat olleet tietenkin todella harmittavia, mutta niitä paineita, joita on nyt monelta suunnalta yritetty joukkueelle asettaa, ei todellakaan ole.
  • Tunnelman joukkueessa voisi tiivistää niin, että huonot pelit ovat luoneet kollektiivisen halun selkeään parannukseen. Haluamme kehittää peliämme ja katsoa myös pitkäjänteisemmin kuin vain yksittäisiä heikkoja vaiheita kauden aikana. Emmekä ole tietenkään millään tavalla tipahtaneet kärkikahinoista.
Interin tilanne on samankaltainen: turkulaisten on tehtävä selkeä parannus.
  • Olen myös käsittänyt niin että Inter on kärsinyt muutamista tärkeiden pelaajien poissaoloista mutta ovat saamassa lauantain otteluun ehkä parhaimman ryhmänsä kasaan.
Hyökkäysvoittoista peliä ainakin on luvassa, sillä niin HJK kuin Interinkin luottavat aktiiviseen hyökkäyspeliin. Se on ollut kummankin tärkein ase jo useana vuonna perättäin.
Interin hyökkäyspeli on myös HJK:n tiedossa. Muun muassa Mika Ojala, Henri Lehtonen ja Irakli Sirbiladze ovat olleet alkukauden aikana jälleen erittäin vaarallisia. Lisäksi Inter saa sairastuvalta takaisin kokoonpanoonsa Babacar Diallon, Joni Kaukon ja Guy Gnabouyoun.

HJK:n puolelta iloisin uutinen on Berat Sadikin paluu kokoonpanoon. Alkukeväästä pahasti loukkaantunut hyökkääjä on mukana lauantaina ja tuo varmasti tärkeän vaihtoehdon hyökkäyspäähän.

– Berat on tärkeä palapelin osa hyökkäyspäähän. Hän on vahva vääntäjä ja pääpelaaja, sellainen vaihtoehto jota meillä ei selkeästi ole ollut.

Voitolla saattaisi olla tärkeä vaikutus myös tulevaan, sillä kumpikin joukkue aloittaa urakkansa europeleissä pian. HJK kohtaa KR Reykjavikin tiistaina 17.7. kotonaan Soneralla ja Inter hollantilaisseura Twenten vieraissa 19.7. Tuloksellinen parannus liigassa voisi antaa puhtia eurotaisteluihin.

FC Inter-HJK

La 7.7. klo 18.30

Veritas, Turku