Miehet Vaasaan

Liigan kevät on pian paketissa ennen kesäkuun taukoa. Reissu Vaasaan on HJK:n miehille kiireisten kuukausien viimeinen pitempi vierasmatka. Mielenkiintoa ei ottelusta puutu: kolme HJK:n viime vuoden mestaripelaajaa asettuvat nyt entistä joukkuettaan vastaan.

HJK-päävalmentaja Antti Muurinen nostaa entiset klubilaiset mielellään esiin.

– O’Brian Woodbine, Cheyne Fowler ja Jarno Parikka ovat kovan luokan pelimiehiä ja vahvistaneet VPS:ää rutkasti tälle kaudelle. Obi oli toki meillä viime kaudella vain lainassa, mutta Cheyne ja Jarno ehtivät edustaa meitä monta kautta. Muutenkin Vaasa on tehnyt mielestäni harppauksen kovempaan suuntaan tälle kaudelle. Olli Huttunen on tehnyt hyvää työtä joukkueen parissa, Muurinen miettii.

VPS lähtee kotiotteluunsa niskassaan tappio MYPA:lle. Vaasalaiset kompastuivat Kouvolassa HJK:n tavoin 1-0 -lukemin. HJK:n tilanne on MYPA-ottelun jälkeen ollut pelkkää noususuuntaa: nyt hallitseva mestari on viiden ottelun voittoputkessa.

Kun Inter kärsi tappion viime kierroksella, on HJK nyt taulukon kärkipaikalla yksinään, joskin yhden ottelun enemmän pelanneena. Pistemenetyksiin ei ole siis missään tapauksessa varaa mikäli helsinkiläiset haluavat säilyttää kärkipaikkansa.

Vaikka kotijoukkue VPS:n ongelmat ovat viime peleissä olleet maalinteossa, muistuttaa Antti Muurinen vaasalaisten yllätyksellisyydestä.

– Kärjessä Morrissey on nopea, Parikka on arvaamaton, ja nilkkavamman jälkeen todennäköisesti paluun tekevät Sebastian Strandvall taitava ja vikkelä.

HJK joutuu todennäköisesti hienosäätämään pelitapaansa suoraviivaisemmaksi; Vaasan kentän kunnosta on tullut sen suuntaista tietoa.

– Odotan ehdottomasti taistelupeliä. VPS tulee ärsytettynä ja varmasti syttyy meitä vastaan. Meidän pitää taistella pisteitä myös vieraista jos haluamme pysyä kärkikahinoissa. Viimeinen pidempi vierasmatka ennen taukoa olisi mukava päättää voittoon, Muurinen sanoo.

VPS-HJK

To 24.5. klo 18.30
Vaasa