Miehet vierailevat sunnuntaina TPS:n luona

Yksi mestaruusjahdin tärkeimmistä, muttei ratkaisevista peleistä on edessä sunnuntaina kun HJK kohtaa TPS:n Turussa. Kauden kahdesta edellisestä joukkueiden kohtaamisesta päätelleen ottelusta on tulossa tasainen.

Keväällä TPS oli vahvempi numeroin 3-1 joukkueiden ensimmäisessä pelissä, kauden toinen kohtaaminen Helsingissä päättyi 0-0 -tasapeliin.

Paljon on kuitenkin ehtinyt molemmissa joukkueissa tapahtua ennen sunnuntain kolmatta peliä. Tuorein muutos tapahtui TPS:n riveissä, kun joukkue myös keskikentän pelintekijä Toni Kolehmaisen Norjaan juuri siirtoikkunan sulkeutumisen alla. HJK puolestaan on vain vahvistunut, kun kesän aikana joukkue sai keskikentälleen niin Mika Väyrysen kuin Sakari Mattilankin.
  • Kolehmainen oli toki tällä kaudella yksi liigan parhaimpia keskikenttäpelaajia, jonka menettäminen jättäisi loven jokaiselle liigajoukkueelle. Mutta TPS on hyvä ja laadukas joukkue kokonaisuutena ja uskon, että se on loppujen lopuksi tärkeintä, HJK-valmentaja Juho Rantala miettii.
Jallu ei myöskään halua katsoa kevään otteluihin. HJK:n peli on kehittynyt jatkuvasti kauden edetessä. Valmentaja haluaa nähdä joukkueeltaan samanlaista peliä kuin kolmessa viime ottelussa.

Torstaina joukkue pelasi pirteän tasapelin huippujoukkue Athletic Bilbaota vastaan ja sitä ennen liigassa JJK ja MIFK kaatuivat hyvällä pelillä kotona.

– Jätkät ovat piristyneet, ja sitä kautta saaneet itseluottamusta. Olemme pystyneet jatkuvasti pelaamaan paremmalla ja paremmalla tempolla ja prässäämään aktiivisemmin.

Sen lisäksi maalinteko on onnistunut hyvällä prosentilla. Sen taustalta löytyy kuitenkin kokonaisvaltaisempi syy.

– Maalipaikkoja ja maaleja tulee kun koko peli on paremmassa balanssissa, Rantala sanoo.

Ennakkoon tiukassa sunnuntain ottelussa on paljon panosta. Joukkueet ovat tasapisteissä jaetulla kakkossijalla, neljä pistettä kärkijoukkue Interiä jääneenä.

Eroa pitäisi pystyä kaventamaan, tai ainakin pitämään ennallaan, mikäli haluaa hyvät asemat loppusyksyyn.
  • Ero ei ole suuri, mutta se on tietenkin pakko kuroa kiinni. Toisaalta, en näe että sunnuntai sinänsä tulee vielä ratkaisemaan mitään. Haluamme kuitenkin antaa merkin Interille, että tulemme haastamaan heidät mestaruustaistelussa.

TPS-HJK
Su 2.9. klo 16.00
Turku