Miesten vire jatkuu – nyt kaatui KuPS

HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen oli tehnyt jälleen muutoksia joukkueensa kokoonpanoon keskiviikkoisen Cup-ottelun jälkeen. HJK lähti otteluun avauskokoonpanolla: 1 Ville Wallén, 4 Antti Okkonen, 6 Timi Lahti, 7 Sebastian Mannström, 11 Mathias Lindström, 18 Juho Mäkelä, 20 Joel Pohjanpalo, 21 Mikko Sumusalo, 26 Demba Savage, 27 Sebastian Sorsa ja 28 Rasmus Schüller.

Ottelun ensimmäinen 20-minuuttinen oli kotijoukkueelta erittäin vahva esitys. HJK pyöritti palloa tutulla aktiivisella syöttöpelillä ja loi jatkuvasti vaarallisia hyökkäyksiä laidoilta Sebastian Mannströmin ja Demba Savagen kautta. Vain huolimaton viimeistely maalin edustalla piti maalisarakkeen nollissa. Parhaimmat paikat ensimmäisellä jaksolla aukesivat hyökkääjä Juho Mäkelälle, muttä hän ei onnistunut muutamassa hyvässä puskupaikassa vaan puski niukasti ohi.

– Ottelun alku tuntui todella luonnolliselta. Peli sujui kuin itsestään. KuPS ei kerennyt ollenkaan pallon mukaan, pohtii HJK-keskikenttä Antti Okkonen.

KuPS:n hyökkäyspeli sen sijaan oli uneliasta, ja joukkue joutui vetäytymään lähes kokonaan. Ajoittain rangaistusalueen rajan tuntumaan oli ryhmittynyt 10 pelaajaa muuriksi, kun HJK kierrätti palloa. KuPS:n muuri kuitenkin kesti, eikä HJK:n onnistunut pääsemään tarpeeksi hyvin maalin edustalle. Muutamat juoksupallot kilpistyivät HJK:n hyvin pelanneisiin toppareihin Timi Lahteen ja Mathias Lindströmiin.

KuPS:n ensimmäisen jakson paras vaihe tuli aivan jakson loppuun, kun vierailija onnistui saamaan useamman kulmapotkun peräkkäin. Ne HJK kuitenkin sai selvitettyä ja tauolle mentiin tilanteessa 0-0.

Toisella jaksolla jatkettiin siitä mihin ensimmäisellä jäätiin, mutta nyt HJK pyrki aggressiivisemmin maalin eteen. Antti Muurinen oli painottanut tehokkuutta tauolla, ja ohjeet auttoivat.

63. minuutilla hyvä paine tuotti tulosta. Sebastian Mannström antoi kulman ja hyökkääjä Joel Pohjanpalo puski pallon verkkoon.
  • Sebu laittoi todella hyvän kulman ja siitä etualueelta oli helppo puskea pallo yläkulmaan, maalintekijä Pohjanpalo kertoo.
Maali oli 17-vuotiaan hyökkääjän viides tällä kaudella. Sillä hän myös jatkaa maalipörssin kärjessä.

Jollen maalista kotijoukkue innostui ja sai pidettyä hyvän vireen päällä. Myös HJK:n vaihdot toivat peliin lisää energiaa, kun heti maalin jälkeen Sebastian Mannström ja Juho Mäkelä vaihtuivat Erfan Zeneliin ja Sherif Ashrafiin.

Toista maalia päästiin ihailemaan 80. minuutilla. Tällä kertaa Pohjanpalo taiteili pallon Demba Savagelle, joka kikkaili KuPS-puolustuksen rikki yksilösuorituksella ja tuikkasi pallon maaliin.
Kolmanteenkin maalin oli vielä pari mahdollisuutta. Ensin Demba Savagen tilalle peliin tullut Nikolai Alho ajoi oikealta päätyyn ja laittoi kovan keskityksen, mutta Joel Pohjanpalo ei saanut maali edessä aikaan kunnollista osumaa ja laukausta. Sen jälkeen Erfan Zeneli pääsi puolittaiseen läpiajoon vasemmalta puolelta, mutta KuPS-maalivahti Joona Pöntinen torjui tilanteen komealla venytyksellä.

Sunnuntain äitienpäivän kunniaksi HJK:n ”pallotyttöinä” nähtiin lauantaina liigapelaajien äitejä. Kuvassa Minna Sumusalo heittää pallon Timi Lahdelle.

Lisämaaleihin ei kuitenkaan ollut tarvetta, sillä KuPS ei onnistunut loppukirissään. Näin HJK nappasi kauden seitsemännestä ottelustaan täydet pisteet ja pysyy mukana kärkikahinoissa ottelun vähemmän pelanneiden Interin ja MYPA:n kanssa.

• Peli ei ollut missään tapauksessa helppo. Peli kulki parikymmentä minuuttia alusta todella hyvin, mutta sen jälkeen tuli pieni suvantovaihe ja KuPS pääsi vähän paremmin peliin mukaan. Toisella jaksolla KuPS puolestaan vähän väsähti ja me pääsimme iskemään. Joukkue pelasi tänään todella tasaisen hyvin, jokainen jätkä oli erittäin hyvällä rutiinitasolla loppuun asti, pohtii puolustaja Sebastian Sorsa.
Seuraava ottelu on edessä keskiviikkona kun joukkue matkustaa Valkeakoskelle Hakan vieraaksi.
HJK-KuPS 2-0 (0-0)