Mika Nurmela: ”Maajoukkueen talvileiri olisi ollut tärkeä Veikkausliiga-pelaajille”

Huuhkajien valmentaja Mika Nurmela kertoi HJK TV:n haastattelussa Suomen maajoukkueen kuulumisista sekä muistoistaan Klubissa. 

Huuhkajien valmentaja Mika Nurmela opastaa HJK:n Roope Riskiä MM-karsintaottelussa Suomi vs Ukraina 9.10.2021. Katso Mika Nurmelan haastattelu videolta!

Suomen A-maajoukkueen valmennustiimiä oli seuraamassa viime lauantaina pelattua HJK:n ja Interin välistä Liigacupin ottelua. Päävalmentaja Markku Kanerva sekä valmentajat Mika Nurmela ja Kari Martonen omaavat kaikki vahvan HJK-taustan. 

Lisäksi paikalla olivat Huuhkajien analyytikko Henri Lehto ja fysiikkavalmentaja Joni Ruuskanen. HJK TV jututti urallaan kolmella kaudella Klubin paidassa esiintynyttä ja kapteeninakin toiminutta Mika ”Nure” Nurmelaa. 

Missä merkeissä olette seuraamassa HJK–Inter-ottelua? 

Kokoonnuimme eilen (perjantaina) A-maajoukkueen valmennustiimin kanssa palaveeraamaan tulevaisuudesta. Olemme keskustelleet pelaajista, pelaamisesta ja maajoukkueen tulevasta ohjelmasta. Nämä ovat tärkeitä tilaisuuksia, sillä yritämme kehittää omaa toimintaamme koko ajan. Tämä Liigacupin ottelu sattui vielä hyvin ohjelmaan, joten pääsimme katsomaan. 

Miltä näyttää A-maajoukkueen aikataulu tulevina kuukausina? 

Maaliskuun lopussa pelataan Islantia ja Slovakiaa vastaan harjoitusmaaottelut. Sen jälkeen mennään kohti kesäkuuta, Nations League alkaa silloin. Meillä on neljä peliä kesäkuussa, joten kova rypistys tulossa. Nations Leaguen lohkopelit jatkuvat myös syksyllä. 

Perinteistä A-maajoukkueen talvileiriä ei ole pidetty muutamaan vuoteen, onko Veikkausliigan pelaajille näytönpaikkoja tiedossa? 

On harmi, että tammikuun maajoukkueleiriä ei ole pystytty pariin vuoteen järjestämään. Joka vuosi, kun olen ollut mukana A-maajoukkueen taustatiimissä, joku pelaaja on päässyt talvileiriltä mukaan myös karsintaotteluihin ja noussut vakiokasvoksi. Ne ovat tärkeitä näyttöpaikkoja niin Veikkausliiga-pelaajille kuin muillekin nuorille pelaajille tai alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta vanhentuneille. 

Haluamme totta kai toimintaamme jatkuvuutta. Olisi tärkeää, että pelaajat tietävät, kuinka maajoukkueessa toimitaan, kun se kutsu oikeasti tulee. Toimintatapojen ja pelaamisen olisi hyvä olla jo suhteellisen tuttuja, joten harmi sinänsä tämä leirin peruuntuminen. 

Olet edustanut Klubia kolmella kaudella. Nouseeko jotain erityisiä muistoja HJK:n paidasta?  

Totta kai nousee. Siihenkin aikaan HJK oli Suomen suurin ja hienoin seura, joten oli tosi mukava pelata Klubille. Voitettiin yksi vuosi [2006, toim.huom.] myös Suomen Cup. HJK:ta edustin kahtena ensimmäisenä vuonna lyhyet pätkät ja kolmantena vuonna koko kauden. Hyviä muistoja!