Mikael Forssell HJK:n A-junioreiden valmentajaksi

Uuden päävalmentajan myötä HJK:n tavoitteena on vahvistaa pelaajakehitystä.

Mikael Forssell - HJK Helsinki

HJK:n ASM-juniorit pelaavat ensi kaudella Mikael Forssellin valmennuksessa. Klubi pyrkii Forssellin nimityksen myötä kehittämään entisestään seuran valmentajapolkua sekä vahvistamaan pelaajakehitystä. Forssell on suorittanut UEFA A-lisenssin valmentajakoulutuksen ja työskennellyt kuluneen kauden aikana B-junioreiden valmennusryhmässä.

– Kyseessä on iso askel valmennusurallani ja otan mahdollisuuden kiitollisena vastaan. Olen ihmisläheinen valmentaja ja koen omaavani hyvän tunneälyn sekä kyvyn tulla ihmisten kanssa toimeen. Valmentamisessa on paljolti kyse siitä, että jokainen pelaaja pystyy parhaaseen suoritukseen; pelaajat ovat kaikki erilaisia persoonia ja tämä pitää pystyä ottamaan joukkueen viitekehyksessä huomioon. Haluan luoda joukkueesen ilmapiirin, jossa pelaajat voivat jatkaa kehittymistä. Tämän lisäksi haluan, että joukkueeni pelaa aktiivista jalkapalloa korkealla temmolla käyttäen hyväksi tilanteenvaihtoja, Forssell kertoo.

– Seuran pelaajamäärät ovat kasvaneet ja haluamme tarjota HJK Klubi 04 lisäksi pelaajille hyvän ympäristön kasvaa sekä kehittyä. Nousu aikuisten sarjoihin B-ikäluokasta voi olla osalle pelaajista liian kova ja ASM-joukkue tarjoaa hyvän askeleen monen kehityspolulle. Haluamme nostaa joukkueen profiilia myös valmentajapolun näkökulmasta tarjoamalla mielenkiintoisen vaihtoehdon valmentajana kehittymiseen, avaa urheilujohtoryhmän vetäjä Miika Takkula.

Forssell aloittaa A-junioreiden valmennustehtävät marraskuussa.