Mikko Mannilla RoPSin päävalmentajaksi

Toistamiseen lyhyen ajan sisällä RoPS saa uuden päävalmentajansa HJK:n organisaatiosta. HJK mahdollistaa urapolkuja niin pelaajille kuin valmentajillekin.

Mikko Mannila - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola
Mikko Mannila

HJK:n liiga- ja reservijoukkueen valmentaja Mikko Mannila siirtyy RoPSin päävalmentajaksi. RoPS on vapauttanut Vesa Tauriaisen päävalmentajan tehtävistä, ja Mikko Mannila aloittaa uudessa tehtävässään heti.

– Tunnelmat ovat erittäin innostuneet ja toki myös hieman sekavat toistaiseksi. Asiat etenivät tälle alalle tyypillisen nopeasti, ja muutos on iso. Pieni haikeus nousi myös pintaan, sillä jätän nyt taakseni hienon seuran ja upeat ihmiset. Yön aikana nousi mieleen hienoja muistoja ajastani HJK:ssa, erityisesti kaikki kollegat ja kaikki pelaajat, kuvailee Mikko Mannila tunnelmiaan.

Porilainen Mikko Mannila saapui HJK:n organisaatioon 2014, jolloin hän aloitti HJK:n poikien B-juniorien valmennustiimissä. Kaudella 2017 Mannila toimi BSM-joukkueen vastuuvalmentajana ja voitti sarjan mestaruuden. HJK:n miesten reservijoukkueen HJK Klubi 04:n päävalmentajana Mannila toimi 2018–19 ja oli HJK U19-joukkueen päävalmentajana UEFA Youth Leaguessa 2018. Tällä kaudella hän on toiminut sekä Veikkausliiga-joukkueen että HJK Klubi 04:n valmennustiimissä. 

– Tämä on itselleni loistava tilaisuus, johon haluan tarttua. Haluan kiittää Miika Takkulaa,  Aki Riihilahtea ja Toni Koskelaa, että tämä eteni sujuvasti ja saan tämän mahdollisuuden. Haluan kiittää myös koko seuraa ja HJK-yhteisöä ajastani Klubissa. Tartun nyt innolla uuteen haasteeseen Rovaniemellä, ja tulen antamaan kaikkeni sen eteen, päättää Mannila.

Mikko Mannila - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola

Mikko Mannila on lyhyen ajan sisällä jo toinen HJK:n valmentaja, joka siirtyy päävalmentajaksi Rovaniemelle. HJK:n nykyinen päävalmentaja Toni Koskela valmensi RoPSissa kausilla 2018–19, jota ennen hän toimi HJK Klubi 04:n päävalmentajana kolme vuotta ja onnistui nostamaan reservijoukkueen Ykköseen. HJK:n edustusjoukkueen päävalmentajaksi Koskela tuli kesken kauden 2019 korvaamaan Mika Lehkosuon.

HJK:n valmennusosaamista löytyy myös muista seuroista. HJK:n akatemiajoukkueissa isossa roolissa, HJK Klubi 04:n valmennustiimissä ja liigajoukkueen pelaajatarkkailijana toiminut Jyrki Ahola valmentaa tällä kaudella nousua Ykkösestä Veikkausliigaan tavoittelevaa AC Oulua. HJK:ssa pelaajauransa kauden 2014 jälkeen lopettanut Teemu Tainio toimi tämän jälkeen HJK Klubi 04:n valmennustiimissä ja valmentaa nyt Veikkausliigassa pelaavaa FC Hakaa.

– HJK:n yhtenä tavoitteista on mahdollistaa urapolkuja niin pelaajille kuin valmentajille. Mikko on hyvä esimerkki tästä. Hän tuli vajaa kuusi vuotta sitten seuraan ja on edennyt kovalla työllä aina BSM ja HJK Klubi 04 vastuuvalmentajatehtävien kautta HJK liigajoukkueen valmennustiimiin. Nyt on sitten uuden haasteen vuoro, joka on luonteva askel tässä kohtaan. Iso kiitos Mikolle siitä valtavasta työmäärästä, mitä hän on tehnyt seurassa huippuvaiheen pelaajakehityksen eteen, ja tsemppiä tulevaan, kertoo HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula siirron taustoista.

HJK:n koko yhteisö kiittää Mikko Mannilaa hienosta työstä Klubissa. Toivotamme Mikolle onnea ja menestystä uusissa haasteissa.