Mikko Sumusalo palaa Klubiin

FC Futurassa ja HJK:ssa juniorina pelaajauransa aloittanut Mikko Sumusalo on tuttu mies Klubissa. Vuodesta 2000 HJK:n junioreissa pelannut laitapuolustaja pelasi vuosina 2007–2010 Klubi 04:ssa ja HJK:n edustusjoukkueessa vuosina 2009–2013. Sumusalolla on viisi Suomen mestaruutta ja Suomen Cup-mestaruus vuodelta 2011.

HJK:n jälkeen Sumusalo on pelannut Saksassa RB Leipzigissa ja kaudella 2015 lainalla Hansa Rostockissa. Kauden 2016–2017 hän edusti Rot-Weiß Erfurtia.

Mikko Sumusalo on edustanut myös Suomen nuorisomaajoukkueita U15-joukkueesta lähtien. U21-joukkueessa pelejä kertyi 21. A-maajoukkuessa Sumusalo on pelannut kuusi ottelua ja tehnyt yhden maalin.

– Meillä oli tähän rooliin akuutti tarve ja on hienoa, että Mikko tulee takaisin Klubiin. Sumiksella on edelleen paljon potentiaalia ja uskon, että hänellä on mahdollisuudet nousta taas mukaan maajoukkuerinkiin, kommentoi urheilujohtaja Juho Rantala.

– Aivan loistavilla fiiliksillä takaisin klubin paitaan, oon aina ajatellut, että jos ulkomailta tuun takaisin Veikkausliigaan, niin Klubi on ehdottomasti se seura missä haluan pelata. Ehdin viettää klubissa 14 vuotta (9v-23v) ennen Saksaan lähtöä ja sen myötä Klubi on aina ollut lähellä sydäntä, kertoo Mikko Sumusalo.

– Pääsin pelamaan viiden kauden verran Klubin miehissä ja takataskuun jäi viisi Suomen mestaruutta. Niitä ei voi olla ikinä liikaa, joten ensisijainen tavoite on auttaa joukkuetta Suomen mestaruuden uusimisessa ja siten varmistaa että HJK pelaa CL-karsintaa myös ensi vuonna.

HJK ja kansainväliset pelit ovat liittyneet yhteen jo vuodesta 1965. Niistä on monille jäänyt unohtumattomia muistoja, niin myös Mikko Sumusalolle.

– Kyllä ne parhaat muistot Klubi-ajoilta painottuu europeleihin ja siihen fiilikseen, minkä fanit loi nykyiselle Telia 5G Arenalle, joten kaikille Klubi faneille terveiset: ottakaa muutama kaveri messiin ja tulkaa luomaan europeleihin ja Veikkausliiga-peleihin tunnelmaa. Kliseisesti sanottuna se todellakin antaa extra buustin pelaajille!

Tervetuloa takaisin Klubiin, Sumis!