Miro Tenho puski tärkeät kolme pistettä Klubille

Ilves kaatui Töölössä uuden valmennustiimin kotidebyytissä.

Mainiosti keskikentällä pelannut Georgios Kanellopoulos alusti voittomaalin.

HJK vs Ilves 1–0 (0–0)
53’ Miro Tenho 1–0

HJK nappasi ensimmäisen voittonsa sekä nollapelinsä Veikkausliigassa yli kuukauteen, kun Boltille saapunut Ilves joutui poistumaan Töölöstä 0–1-tappio niskassaan. Kolmen pisteen suoritus oli äärimmäisen tärkeä, sillä myös muut kärkijoukkueet, SJK sekä AC Oulu, voittivat omat ottelunsa. Piste-ero kärkeen on edelleen neljä pistettä.

Ottelu oli samalla uuden valmennustiimin kotidebyytti. Tuore päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli tosin toimitsijakiellossa, joten päävalmentajan roolissa oli FC Hakasta siirtynyt apuvalmentaja Ossi Virta, jonka ensiesiintyminen liigajoukkueen päävalmentajana oli voitokas.

Aleksi Lalli ja Ossi Virta tuulettivat villisti.

– Näki jokaisen jätkän kasvoilta, että voitto teki poikaa. Meillä oli raskas peli ja pitkä matkustaminen takana, eikä ole ollut hirveästi aikaa palautella, joten täytyy olla tyytyväinen tähän voittoon, sanoi HJK:n kapteeni Miro Tenho Ruudun haastattelussa.

– Nollapeli mahdollistaa aina ainakin sen yhden pisteen, joten on tärkeää saada pidettyä niitä. Maistuu ainakin itselleni todella hyvältä! Olihan siinä Ilvekselläkin paikkoja, mutta tänään pomppi meille.

Aurinkoinen ilta oli houkutellut yli 5000 silmäparia Bolt Arenan katsomoon. Kentällä Klubi otti komennon välittömästi. Hyökkäykset soljuivat tasaiseen tahtiin kohti Otso Virtasen vartioimaa Ilves-maalia, ja Klubipääty piti mukavasti ääntä. Viimeinen silaus kuitenkin uupui vielä.

Kannattajat kyselivät Klubipäädyn etkoilla kaukolaukausten perään, ja joukkue vastasi huutoon. Syvällä puolustanut Ilves antoi välillä tilaa, ja Georgios Kanellopoulos sekä Topi Keskinen pääsivät kokeilemaan useammankin kerran boksin ulkopuolelta.

Hyvin puolustavalla ryhmityksellä ottelua lähestyneen Ilveksen pelisuunnitelma oli selvä ja yksipuolinen. Pitkillä palloilla tavoiteltiin nopeita kärkipelaajia, mutta HJK-topparit selvittivät usein jopa epätoivoisen oloiset avaukset.

Topi Keskinen.

Ilves sai kuitenkin luotua muutaman maalipaikan erikoistilanteista. Lähimpänä maalintekoa oli entinen HJK-pelaaja Kalle Katz, jonka jaloista pallo pomppi ohi Jesse Östin vartioiman maalin.

Miltä matsi näytti maalivahdin silmin, Jesse Öst? Katso haastattelu!

– Ensimmäisellä puoliajalla saimme hallittua palloa aika hyvin Ilveksen keskialueella, vaikka siinä oli ahdasta. Emme ajautuneet liikaa laitoihin, pohti Tenho.

Klubi otti matsin entistä vahvemmin haltuun ensimmäisen jakson viimeisen vartin aikana, ja HJK pääsi koko ajan hieman lähemmäksi. Miro Tenho oli viedä kotijoukkueen johtoon, mutta ylärima pelasti Ilveksen.

Vierasjoukkue pyrki sotkemaan Klubin rytmiä jatkuvilla rikkeillä. Etenkin hyökkäyspään Santeri Haarala aiheutti rikkeitä useamman pelaajan edestä, ja tunteet nousivat välillä pintaan sekä kentällä että katsomossa.

Klubilla oli vielä jakson loppupuolella useampi hyvä tilanne, mutta Ilves-puolustus peitti urheasti sekä Anthony Olusanyan että Tuomas Ollilan laukaukset boksin sisällä.

Kapteeni Miro Tenho teki Klubin voittomaalin.

HJK jatkoi hyvää menoaan toisen jakson alussa, ja painostus tuotti ansaitun avausmaalin 53. minuutilla. Kanellopoulos nosti pallon taka-alueelle, josta kapteeni Tenho puski Klubin johtoon.

Maalin jälkeen peli muuttui selvästi sekavammaksi. Tappioasemaan joutunut Ilves alkoi luonnollisesti hyökkäämään aggressiivisemmin, mikä avasi valtavia tiloja ympäri kenttää. Klubi ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään lukuisia vastahyökkäysmahdollisuuksiaan, ja Ilves painoi pelin Klubin kenttäpuoliskolle.

Vaihdosta kentälle tulleilla Santeri Hostikalla sekä Bojan Radulovicilla oli oivalliset tontit niitata peli lopullisesti viimeisen kympin aikana, mutta kumpikaan ei onnistunut ohittamaan Virtasta. Sen sijaan Ilves oli hyvin lähellä tasoittaa lisäajalla, mutta Klubin onneksi Haaralan tulinen laukaus osui ainoastaan sisätolppaan.

Santeri Hostikka tuli vaihdosta sisään toisella puoliajalla.

– En tiedä, alkoiko väsy painamaan maalimme jälkeen. Tuli uskomaton määrä helppoja virheitä, ja Ilves alkoi sen kautta saamaan painetta. Siinä meillä on totta kai petrattavaa, päätti Tenho.

HJK vs Ilves 1–0 (0–0)
53’ Miro Tenho 1–0

HJK:n kokoonpano: Jesse Öst – Joona Toivio, Miro Tenho, Jukka Raitala – Kevin Kouassivi-Benissan, Atom, Georgios Kanellopoulos (63’ Lucas Lingman), Tuomas Ollila (88’ Aaro Toivonen) – Anthony Olusanya (63’ Santeri Hostikka), Roope Riski (74’ Bojan Radulovic), Topi Keskinen (74’ Pyry Soiri)

Katso kooste ottelusta!