Mitä kuuluu, lainamiehet? – ”Suuri vastuu ei ole yllättänyt”

Kai Meriluoto ja Elmo Henriksson ovat aloittaneet kautensa erityisen näyttävästi lainaseuroissaan, vastuuta myös Kevin Kouassivi-Benissanille, Patrik Raitaselle ja Samuel Anini Jr:lle.

Kai Meriluoto taisteli pallosta KuPSia vastaan.

Viisi HJK-pelaajaa viettää kautensa lainalla muissa Veikkausliiga-joukkueissa. Käymme kuukausittain läpi, kuinka pelaajamme ovat suoriutuneet lainapesteissään.

Koko viisikko on saanut vastuuta ensimmäisten kierrosten aikana. Kirkkaimpana tähtenä on säkenöinyt Ilveksessä hyökkääjä Kai Meriluoto, joka on äitynyt hurjaan maalivireeseen.

Kai Meriluoto, Ilves

Meriluoto lähti hakemaan säännöllistä peliaikaa Ilveksestä, ja nuori hyökkääjä on ollut jopa yllättävänkin suurena osana Ilveksen pirteää hyökkäyspelaamista. Ensimmäiset kaksi ottelua Meriluoto pelasi maaleitta, mutta sitten alkoi tapahtua: 19-vuotias kärkipelaaja on tehnyt viimeisen kolmen ottelun aikana neljä maalia ja antanut yhden maaliin johtaneen syötön.

Meriluoto johtaa neljällä maalillaan Veikkausliigan maalipörssiä yhdessä Lee Erwinin, Benjamin Källmanin, Michael Lopezin sekä Tim Väyrysen kanssa. HJK-kasvatti on kunnostautunut myös ahkerana laukojana: Meriluodon 13 laukausta oikeuttavat tilastossa sijalle neljä. Koko sarjan aktiivisin laukoja on ollut Klubin Casper Terho (18 laukausta, 2 maalia).

– Pelini on lähtenyt hyvin käyntiin jo pre-seasonilta lähtien. Olen pelannut mielestäni hyvin ja tehnyt muutaman maalinkin. Liigassa vauhti on hyvä, juuri oikeanlainen steppi minulle urani kannalta, Meriluoto kommentoi.

– Olen sopeutunut todella hyvin Tampereelle. Tunsin jo entuudestaan muutaman pelaajan, ja koko joukkue otti minut hyvin vastaan. Tunsin jo muutaman päivän jälkeen olevani osa joukkuetta.

Mikä sitten on Meriluodon suuren vastuun ja maalivireen takana? Hyökkääjälupauksella on siihen selvä vastaus.

– Kova työnteko. Olen tehnyt todella paljon hommia viimeisten kuukausien aikana, joten olen hyvässä fyysisessä kunnossa. Sitä kautta olen onnistunut myös maalinteossa.

– Suuri vastuu ei ole tullut yllätyksenä, vaikka tullessani tänne en tietenkään voinut tietää, kuinka paljon peliaikaa saisin. Luotan kuitenkin itseeni ja siihen, että kovan työnteon kautta saan paljon vastuuta.

Elmo Henriksson & Patrik Raitanen, IFK Mariehamn

Elmo Henriksson lähti Ahvenanmaalle taistelemaan ykkösmaalivahdin paikasta kanadalaisen Yann Fillionin kanssa. Henriksson on alkukauden perusteella napannut tontin itselleen: vasta 19-vuotias maalivahtilupaus on pelannut kaikki IFK Mariehamnin ottelut ja pitänyt maalinsa kerran puhtaana. Torjuntoja Henrikssonille on kirjattu 16 ja päästettyjä maaleja seitsemän, joista neljä viimeisimmässä ottelussa Interiä vastaan.

Patrik Raitanen on pelannut urallaan muun muassa Hollannin pääsarjassa, mutta Veikkausliiga-kokemusta nuorella topparilla ei vielä ennen tätä kautta ollut. Raitanen on ollut alkukauden aikana kolme kertaa IFK Mariehamnin kokoonpanossa ja teki ensiesiintymisensä kotimaan pääsarjassa viidennellä kierroksella Interiä vastaan. Debyyttiottelussaan Raitanen pelasi täydet minuutit ja otti keltaisen kortin.

Kevin Kouassivi-Benissan (vas.) on ollut avauksessa kaikissa FC Lahden peleissä.

Kevin Kouassivi-Benissan, FC Lahti

Kevin Kouassivi-Benissan lähti lainalle jo kolmatta kertaa urallaan: laitapelaaja vietti syksyn 2020 Rovaniemellä ja koko kauden 2021 Turussa FC Interin riveissä. Nyt Kouassivi-Benissan hakee vastuuta FC Lahdessa, ja alkukausi on vaikuttanut lupaavalta: HJK-kasvatti on pelannut avauksessa oikeana laitapuolustajana jokaisessa Lahden ottelussa, ja puolustuslinja on onnistunut nollaamaan vastustajansa kahdesti.

Samuel Anini jr, AC Oulu

Viime kaudella HJK Klubi 04:n riveissä Ykkösessä tehokkaasti pelannut Samuel Anini jr nostettiin talvikaudella edustusjoukkueen vahvuuteen, mutta loukkaantuminen häiritsi pahasti kauteen valmistautumista. Laitahyökkääjä ei siten ehtinyt tekemään debyyttiään HJK:n edustusjoukkueessa, ja hänet lainattiin huhtikuun puolessa välissä Ouluun. Anini tuli heti ensimmäisessä ottelussaan vaihdosta sisään viimeiseksi puoleksi tunniksi, mutta viimeisimmässä ottelussa hän ei ollut kokoonpanossa.