Miten Athletic tulee torstain peliin? – ”Hyvä kysymys”

Suurin kysymys viime torstain 6-0 -tuloksen jälkeen on se, minkälaisella kokoonpanolla ja asenteella bilbaolaisjoukkue vierasotteluun lähtee.

HJK:n päävalmentaja Muurinen on pohtinut samaa asiaa.

– Se on kyllä hyvä kysymys. Käytännössä he jatkavat varmuudella Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen, mutta miten kovalla riskillä he haluavat sen saavuttaa? Muurinen miettii.

Kiireistä bilbaolaisryhmällä ainakin pitää. Athletic pelaa tänään maanantaina myöhäisen ja äärimmäisen kovan ottelun Madridissa Atléticoa vastaan ja matkustaa yölennolla suoraan Suomeen.

Pieni helpotus Athleticille on se, että seuraava La Ligan ottelu on edessä vasta 9. syyskuuta.
  • He varmasti haluavat välttää kaikki mahdolliset pelikiellot, rasitukset ja loukkaantumiset tässä vaiheessa.
– Onnistuminen La Liga on heille äärimmäisen tärkeää.

HJK haluaa pelata kannattajilleen

Muurinen harmittelee edelleen joukkueen kannattajilleen aiheuttamaa pettymystä Bilbaossa. Siksi päävalmentaja haluaa, että joukkue näyttää kannattajilleen parasta Klubia torstaina.
  • Olemme heille velkaa sen. IFK-ottelussa oli jo sitä asennetta, ja toivottavasti torstaina sitä saadaan lisää. Haluamme antaa kannattajillemme hienon tapahtuman.
Toisaalta hieno palkinto kaikille peliin saapuville on nähdä laadukas ottelu, jossa HJK taistelee asenteella maailman huipputason joukkuetta vastaan.
  • Jalkapalloilun, yksilöiden ja taktiikoiden, puolesta kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan Bilbaon vierailua. Siinä on joukkue ja valmentaja, joista lukuisat eurooppalaisjoukkueet ovat ottaneet mallia.
HJK haluaa antaa kaiken mahdollisen opin myös nuorille lupauksilleen.
  • Ajatuksena on, että saisimme ottelusta myös nuorille pelaajillemme paitsi näyttöpaikan myös mahdollisuuden ammentaa niin paljon kokemusta kuin mahdollista.