MM-kisat tuntuivat myös Bolt Arenalla ja Klubin kuplassa

Alkulämpöjä kuplahallissa, tuhansia vapaaehtoisia Boltilla ruokailemassa.

HJK-juniorien kuplahallissa hikoilivat parin viikon ajan jääkiekon MM-kisapelaajat.

Jääkiekon MM-kisoissa siirrytään viikonloppuna Tampereella kiekkoiltaviin välieriin, ja siten pelit Bolt Arenan naapurissa Helsingin jäähallissa ovat ohi. Parin viikon ajan kisat kuitenkin ehtivät näkyä vahvasti myös HJK:n arjessa.

Erityisen konkreettisesti kisat tuntuivat arjessa niillä Klubin junioreilla, jotka joutuivat Töölön PK7-kentällä olevasta kuplahallista evakkoon Koskelantien tekonurmelle. Helsingin kaupunki ja MM-kisaorganisaatio pyysivät, ja HJK vastasi pyyntöön vuokraamalla kuplan, jotta kisajoukkueiden pelaajat pääsivät tekonurmelle ja sille rakennetulle punttisalille suorittamaan alkulämpöjä sekä fysiikkatreenejä. Toinen puolikas hallia toimi kisojen satojen vapaaehtoisten taukoalueena.

HJK kiittää kaikkia juniorijoukkueita joustavuudesta – kuplahallin purku alkaa välittömästi sen jälkeen, kun MM-organisaatio on saanut tavaransa sieltä ulos. Heti purkamisen jälkeen, ensi viikolla, kenttä on jälleen juniorien käytettävissä normaaliin tapaan. Aikataulusta tiedotetaan tarkemmin heti kun halli on saatu purettua ja kenttä valmisteltua.

Bolt Arenan ravintola Koti oli niin ikään suljettu ”tavallisilta” käyttäjiltä eli lounasasiakkailta, koska ravintolassa valmistettiin ja tarjoiltiin MM-kisojen vapaaehtoisille peräti 6500 ruoka-annosta. Tästä päivästä eli perjantaista alkaen ravintola on jälleen kaikkien lounastajien palveluksessa klo 11–14.30. Viiden euron hintaisia kotiruokalounasbokseja voi hakea tai tilata Woltin ja Foodoran kautta joka arkipäivä klo 17.30 asti.

Ja piipahtipa Boltilla runsaasti myös jäähallille ja -hallilta kulkevia kisaturisteja. HJK-fanituotteet kävivät kaupaksi, ja katsojia löysi tiensä Klubin Veikkausliiga-pelien lehtereille. Toimittajiakin kävi: Esimerkiksi Slovakian Pravdan kiekkotoimittajat seurasivat HJK–Lahti-peliä ja jututtivat pitkään Suomi-futis-juttuunsa myös Casper Terhoa, joka HJK:n haastattelussakin kertoi pelanneensa poikamaajoukkueissa jalkapallon ohella myös jääkiekkoa.

Toinen puoli kuplahallia oli varattu MM-kisojen vapaaehtoistyöntekijöiden taukotilaksi.