Moren palaa Klubiin

Klubin puolustus vahvistuu entisestään. Pitkä sopimus on jo osa ensi kauden joukkueen rakentamista.

HJK ja puolustaja Valtteri Moren, 29, ovat tehneet sopimuksen, joka jatkuu kauteen 2022. HJK:n akatemian kasvatti palaa Klubiin pelattuaan viisi vuotta Belgian pääsarjassa Jupiler Pro Leaguessa.

– Valtsu on kokonaisvaltaisesti erittäin laadukas keskuspuolustaja sekä hyökkäys- että puolustuspelin vaiheissa ja hän pystyy pelaamaan puolustuslinjassa eri rooleissa. Valtsun saaminen meille tässä kohtaa kautta on erinomainen lisä jo ennestään vahvaan joukkueeseen sekä myös merkittävä osa tulevan kauden joukkueen rakentamista, valaisee HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula.

Valtteri Moren aloitti jalkapallon pelaamisen jo neljävuotiaana Kiffenissä. Kiffenin jälkeen hän pelasi kolme vuotta PK-35:ssa, kunnes 14-vuotiaana siirtyi HJK:n nuorempaan B-juniorijoukkueeseen. 2009 hän pelasi jo reservijoukkue HJK Klubi 04:ssä, josta hän nousi liigajoukkueen rinkiin 2010. Debyytin Veikkausliigassa Moren teki 13.6.2010 ottelussa MYPAa vastaan. 

Kaudella 2012 Moren vakiinnutti paikkansa HJK:n edustusjoukkueen kokoonpanossa ja oli vakiokokoonpanon pelaaja vuonna 2014 UEFA Europa Leaguen lohkovaiheessa. Menestyksekäs kausi toi Morenille siirron Belgian pääsarjan Waasland-Beveren -joukkueeseen, jossa hän on pelannut kaudesta 2015 lähtien. Kaksi viimeistä kautta Moren on toiminut joukkueen kapteenina.

Suomen nuorisomaajoukkueita Moren on edusanut U18-ikäluokasta lähtien. Miesten maajoukkuepelejä hänellä on tilillään neljä.

Paluu Klubiin on Valtteri Morenille paluu kotiin.

– Kiva olla taas kotona ja päästä pelaamaan Klubissa ja tällä stadionilla, Bolt Arenalla, omien fanien eteen, toteaa Moren hymyillen.

Tervetuloa takaisin, Vubbe!

Valtteri Moren - HJK Helsinki
Valtteri Moren