Muurinen: ”Emme saa aliarvioida vastustajaamme”

Maanantaina suoritettiin UEFA:n mestarien liigan ensimmäisten karsintakierrosten otteluparit. HJK:n vastustajaksi osui suomalaiselle futisyleisölle jo melko tutuksi tullut Bangor City Walesista. Ottelut pelataan heinäkuun aikana siten, että ensimmäisen osa pelataan Walesissa 13.7 ja toinen Helsingissä 20.7. 
HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen on tyytyväinen, että Klubi pääsee aloittamaan kamppailun vierasottelulla.
– Muistan kun parikymmentä vuotta sitten Suomessa toivottiin aina ensin kotiottelua. Yleisö ei uskonut suomalaisjoukkueiden mahdollisuuksiin ja pelättiin, että yleisöä ei tule paikalle, jos vieraissa tulee suuri tappio. Nyt kuitenkin olen tyytyväinen, että saamme aloittaa vierasottelulla. Vieraspeli on aina vaikea ja on hienompaa pelata ratkaiseva ottelu kotiyleisön edessä.
Muurinen on seurannut Bangor Cityn otteita, sillä joukkue on pelannut neljästi espoolaista FC Honkaa vastaan edellisillä kausilla. Muurisen mukaan Bangor City on asenteellisesti hyvä joukkue, jota ei missään nimessä saa aliarvioida.
– Walesiläisille on vahvat erikoistilanteet ja vastaiskut. Tarkkana pitää pysyä. Meidän täytyy valmistautua hyvin, uskoa omaan tekemiseen ja onnistumiseen. Haluan ajatella, että meillä on mahdollisuudet jatkopaikasta. Haluamme tehdä sen tärkeän vierasmaalin, Antti sanoo.
Päävalmentaja uskoo, että euro-otteluissa on ainutlaatuinen tunnelmansa, joka voi saada joukkueista irti parhaat puolet.
– Näissä otteluissa saa varautua kaikkeen. Joukkueet pystyy näissä matseissa ylittämään itsensä ja monille nämä ovat kauden kohokohta. Nämä ovat niitä otteluita, jotka halutaan voittaa. Vierasmaalin merkitys on suuri, Muurinen kertoo.