Muurinen: ”IFK käytti paikkansa, me emme”

HJK ja IFK pääsivät pelaamaan Maarianhaminan hankalissa olosuhteissa, kun navakka tuuli antoi joukkueille omat haasteensa.
– IFK hallitsi ensimmäisen alkua ja sai vyörytettyä myötätuulella aika vahvasti palloja meidän päähämme. Me kyllä piristyimme ensimmäisen jakson lopussa, ja muun muassa Teemu Pukilla oli hyvä paikka, mutta pallo kävi tolpassa ja kimposi siitä ulos, HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.
Toisella jaksolla tuuli avitti puolestaan vierailijoita. HJK saikin ottelusta hienoisen otteen toisella jaksolla ja pääsi useampaankin vaaralliseen paikkaan. Asialla oli jälleen Teemu Pukki, ja hänen lisäkseen Dawda Bah oli myös päästä maalintekoon.
– Ahvenanmaalaiset taistelivat todella kovaa meitä vastaan, mutta ottelu oli aika ympäripyöreä. Se olisi voinut päättyä kummin vain.
Mutta IFK oli tehokkaampi maalipaikoissaan. Kesken HJK-paineen IFK iski yllättäen sivuvapaapotkusta 70. minuutilla. HJK-pelaajat protestoivat vahvasti käsivirheen perään, mutta tuloksetta.
IFK:n puolustus piti myös lopussa ja HJK:n kiri taittui kun IFK iski toisen jälleen vastahyökkäyksestä kun peliä oli jäljellä seitsemän minuuttia. Edes Akseli Pelvaksen hyvä paikka lopussa ei tuonut kavennusta.
– IFK:n maalivahti Josh Wicks oli tänään todella hyvä, Muurinen myöntää.
– Muutenkin pidän viimeistään tämän ottelun jälkeen IFK:ta erittäin vahvana joukkueena tällä kaudella. He ovat vahvoja kotonaan ja ovat onnistuneet napsimaan pisteitä myös vieraissa. Meitä vastaan he onnistuivat myös taktisesti.
Vaikka HJK:n neljän ottelun voittoputki sai päätöksensä sunnuntaina, ei Muurinen jää harmittelemaan tulosta.
– Tästä jatketaan reippaasti eteenpäin. Olemme maanantai-aamuna jälleen treenikentällä ja aloitamme valmistautumisen torstain Cup-välierään Lahtea vastaan. Sen jälkeen jatketaan taas Liigaa seuraavan viikonloppuna. Emme jää miettimään tätä peliä sen pidempään.