Muurinen ja Hyyhö saivat tunnustuksen kollegoiltaan

Suomen jalkapallovalmentajat ry on julkaissut kuluneen vuoden parhaat valmentajat. Palkitut valmentajat valittiin Veikkausliigasta, Naisten Liigasta sekä nuorten sarjoista. 
HJK:sta mukaan mahtui kaksi valmentajaa: tuplamestari Antti Muurinen, sekä B-juniorit SM-voittoon ohjastanut Pasi Hyyhö.
Suomen jalkapallovalmentajat ry:n puheenjohtaja Jukka Vakkila huomauttaa, että vaikka molemmat valmentajat valmensivat mestarijoukkueita, ei se ollut ainoa valintaperuste. Molemmille valmentajille sateli kiitosta myös pelaajakehityksestä.
– ”Anan” suoritus sarjassa oli ylivoimainen. HJK oli täysin suvereeni mestari, jonka lisäksi joukkue voitti Suomen Cupin ja pelasi erittäin hyvät europelit. Itse arvostan suunnattomasti nuorten pelaajien esiintuloa. Muurisella oli hyvä mahdollisuus tuoda nuoria pelaajia joukkueeseen, Jukka Vakkila sanoo. 
– Valinnoissa peilataan aina kokonaisuutta ja me tunnemme myös Pasin taustat Hongassa sekä Piirissä. Vaikka kyseessä olikin HJK, niin B-junnujen valmentaminen mestariksi on kova juttu. Hyyhö on tehnyt säntillistä ja pitkäjänteistä työtä.
Vakkilan mukaan joukkueiden pelaama pelitapa ei itsessään ole tärkeä kriteeri parhaita valmentajia valitessa, vaan pelitavan toteutus painaa vaakakupissa paljon enemmän.
– Näihän me halutaan nähdä, että Suomessa on valmentajia, jotka opettaa pelaajia pelaamaan. Pelaajat on saatava pelaamaan sitä pelitapaa.

Palkitut:

Vuoden Valmentaja Antti Muurinen, HJK Miehet
Vuoden Naisten Valmentaja Pauliina Miettinen, PK-35 Naiset
Vuoden Nuorten Valmentaja Pasi Hyyhö, HJK B-juniorit Pojat
Palkinto Ansiokkaasta työstä Petteri Joensuu, FC Inter A-juniorit Pojat