Muurinen: ”Jätkät taistelivat koko sydämellä”

Päävalmentaja Muurinen oli äärimmäisen tyytyväinen HJK:n taisteluilmeeseen ja uhrautuvaisuuteen.

– Tiedettiin ettei tästä tule todellakaan helppo peli. Eikä se helpoksi muodostunutkaan vaikka numerot ovat erittäin tyydyttävät. On nostettava esiin koko joukkueen urhautuva pelaaminen. Vastustaja tuli kovaa, taklasi ja taisteli, mutta me pystyimme vastaamaan siihen ja teimme tärkeät maalit. Jokainen jätkä kentällä oli valmis liukumaan ja heittäytymään heidän laukaustensa tielle.
Vaikka HJK lähti otteluun ennakkosuosikkina teki Bangor omalla fyysisellä pelityylillään vieraiden olon tukalaksi. Ajoittan Bangor jopa hallitsi täysin ja loi paljon paikkoja.
– Emme halunneet nimenomaan antaa heille niin paljoa erikoistilanteita meidän puolustuspäässämme, mutta siinä tavoiteessa emme tänään onnistuneet. He hakivat selvästi maaleja niistä tilanteista, mutta onneksi pystyimme hoitamaan ne kunnialla.
Ja kun Bangor haki suoraviivaisesti maaleja, iski HJK kolmesti hyvistä vastahyökkäystilanteista. Ensimmäisessä Pukki murtautui paitsioansasta ja syötti Berat Sadikille maalin eteen, toisessa Mannström vauhditti pistosyötöllään Sadikin maalaamaan jo toistamiseen. Lopussa sekavan tilanteen jälkeen Sorsa sijoitti HJK:n kolmannen.
Lopussa Muurinen halusi keskikentän tukkoon, ja vaihtoi kahdesti maalanneen Sadikin keskikenttäpelaaja Cheyne Fowleriin.
– Olimme tarpeeksi tehokkaita. Toki, paikkoja oli pariin lisäosumaan, mutta kolme maalia vieraissa on suomalaisille joukkueille europeleissä harvinaista herkkua. Siitä pitää nauttia.
Seuraavaksi kysymys kuuluu tietenkin että riittääkö kolmen maalin etumatka kotiotteluun. Muurinen ottaa tilanteen maltillisesti.
– En halua ajatella jatkopaikkoja kun ottelupari on vielä kesken. Asetelmat ovat erinomaiset, ja sellaiset joita lähdimme tänne hakemaankin, mutta lopullinen jatkoonmenijä selviää ensi tiistaina. Sitä tosiasiaa ei tämän ottelun lopputuloksella voi ohittaa. Kuten tänään nähtiin, emme tule varmuudella pääsemään helpolla myöskään kotiottelussamme.
Loukkaantumisia ei ainakaan ottelun aikana tullut, vaikka tällejä pelaajat saavat hoitaa vielä pari päivää.