Muurinen: ”Katseet heti eteenpäin”

HJK:n 1-0 -tappio Pietarsaaressa katkaisi hyvin jatkuneen 10 ottelun voittoputken. Ajoitus on sinänsä huono, sillä ensi keskiviikkona joukkue pelaa yhden kauden tärkeimmistä otteluistaan.
Päävalmentaja Muurinen kuittaa tappion lyhyesti.
– Tänään meillä oli aika vaatimaton päivä.
Päävalmentaja kuitenkin muistuttaa, että HJK oli normaalia vaisummasta esityksestään silti aktiivisempi jos vilkaisee ottelun tilastoja. Sekä kulmat että laukaukset maalia kohden kääntyivät vierailijan hyväksi, joskin niukasti.
– Meillä oli toki erinomaisia paikkoja, varsinkin ensimmäisen jakson lopulla ja toisen jakson alussa. Tänään ei ollut onneakaan mukana.
– Jarolla oli tänään selvä draivi päällä. He pääsivät pelaamaan täyden kotiyleisön edessä ja se näkyi. He olivat halukkaampia ja innokkaampia kuin me. Siitä ei pääse mihinkään. Mutta maalin lisäksi ei heilläkään ollut mielestäni mitään äärimmäisen hyviä huippupaikkoja.
Puoliajalla HJK:n valmennusjohto haki rohkeasti lisää hyökkäysvoimaa kun Sebastian Mannström ja Jarno Parikka vaihtuivat Teemu Pukkiin ja Dawda Bah’an. Tasoitusta ei joukkue kuitenkaan onnistunut saamaan.
Muurinen myöntää, että jossain määrin joukkueen ajatukset saattoivat olla liiaksi tulevassa. Keskiviikkona joukkue nimittäin puolustaa ainoana suomalaisena joukkueena maan jalkapallokunniaa europeleissä, sillä TPS, KuPS ja Honka ovat jo pudonneet Eurooppa-liigasta.
– Siihen uskon, että keskiviikkona varmasti nähdään monta kertaa kovatasoisempi ja kiihkeämpi peli kuin tänään. Me suuntaamme katseet nyt saman tien keskiviikkoon. Emme tarvitse valmistautumisessa mitään taikatemppuja, vaan suuntaamme maltilla otteluun.