Muurinen: ”Lahtea ei saa aliarvioida”

Lahden alkukausi on ollut ailahtelevainen. Veikkausliigassa pelit eivät ole kulkeneet toivotulla tavalla, ja kaiken kukkuraksi se putosi Suomen Cupista viime viikolla. HJK:n päävalmentaja Muurinen katsoo pintaa syvemmälle.
– Lahden alkukausi on ollut kieltämättä alavireinen. Toisaalta, kun katsotaan Lahden joukkuetta, niin aliarviointiin ei kenelläkään ole varaa. Yksi suuri kysymys on tietenkin Jari Litmasen pelikunto. Hänen mukanaolonsa näkyy Lahden joukkueessa aina. Mutta muitakin mielenkiintoisia nimiä löytyy: kärkipelaaja Rafael on minun mielestäni yksi Suomen kenttien parhaimmista kärkipelaajista. Keskikentältä löytyy vahva kaksikko Korte ja Vanninen sekä toppariosaston parivaljakko McVea ja Miranda on myös mielenkiintoinen, Muurinen näkee.
– Uskon, että hyvänä päivänä Lahti on todella vaarallinen.
Oman joukkueensa tilanteeseen Muurinen pysyy luottavaisena. Sairasosasto on tyhjenemään päin, vaikka kysymysmerkkejäkin vielä löytyy. Tärkeintä on kuitenkin se, että peli tuntuu kulkevan sulavasti.
– Honka-tappio oli tietenkin harmittava monella tapaa. Se on kuitenkin pyyhitty pois mielestä jo kauan aikaa sitten. Taustalla on hyvä virinä ja innokkuus, kaikin puolin todella vakuuttava energia, jolla meidän jätkät pelaavat –  ja harjoittelevat.
– Varsinkin nyt, kun meillä on tilaisuus palata kotikentällämme takaisin voittojen tielle, niin joukkueessa on näkynyt selkeitä sisuuntumisen merkkejä, Muurinen kertoo.
HJK-FC Lahti 
Maanantaina 24.5. klo 18.30 Finnair Stadiumilla