Muurinen manasi synkkää 20-minuuttista

Avausjakso oli jopa vierailija HJK:n hallintaa, ja HJK oli joukkueista lähempänä maalintekoa. Erinomaiset paikat tulivat Demba Savagelle ja Sakari Mattila. Varsinkin keskikentän Mattila näytti vaarallista laukaustaan useaan otteeseen.

Toisen jakson ensimmäinen 20-minuuttinen oli HJK:n turmio.

– Lahti sai 1-0 -maalin nopeasti toisen jakson alkuun, ja sen myötä roimasti lisää itseluottamusta. Meiltä taas itseluottamus oli jostain syystä täysin kadoksissa, kun avausjaksolla maalinteko ei onnistunut millään, päävalmentaja Antti Muurinen sanoo.

Konsta Hietanen puski Lahden 1-0 -johtoon. Kymmenen minuuttia myöhemmin Jukka Sinisalo pääsi vapaaksi vartioijastaan kulmatilanteessa ja puski Lahden toisen. Kolmas tuli jälleen kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Lahti pääsi paitsio rajamailta hyökkäykseen, jonka Jani Bäckman päätti.

– Kaikin puolin murheellinen toinen jakso. Meiltä ei onnistunut oikeastaan mikään. Emme onnistuneet luomaan edes tarpeeksi hyviä paikkoja kavennukselle.

Muurinen harmittelee kahden viime ottelun päästettyjen maalien määrää. VPS latoi viime liigaottelussa kolme HJK:n verkkoon. Celtic teki Mestareiden liigassa kaksi ja tänään Lahti jälleen kolme.

– Se on ihan liikaa. Toki, oma maalintekokin on yskinyt, mutta haluaisin nähdä parannuksen lähtevän puolustuksesta.

Lääke heikkoon vireeseen löytyy itseluottamuksen palauttamisesta. Sitä varten on Muurisen mielestä tilkittävä oma puolustus.

– Päästettyihin maaleihin pitää nyt kiinnittää ensimmäisenä huomiota. Sitä kautta meidän on löydettävä itseluottamus takaisin.

HJK pääsee harjoittelemaan rauhassa tulevan viikon, joskin peräti seitsemän Klubi-pelaajaa liittyy viikon alussa A- ja U21-maajoukkueen mukaan. Ensi viikonloppuna edessä on kotiottelu JJK:ta vastaan.