Muurinen: Pilkut arpapeliä

HJK oli ottelussa pallollisena hieman hallitsevampi, vaikka kummallakin joukkueella oli ottelussa vahvemmat hetkensä.

Ottelun alku oli hermostunutta, mutta kun Duarte Tammilehto laukoi 30 metristä tarkan vapaapotkun HJK-maaliin, aukeni peli paremmin.

  • Se oli hieno ja tarkka laukaus, siitä ei pääse mihinkään, Muurinen myöntää.

  • Honka sai maalista virtaa.

  1. minuutilla tullut johtomaali siivitti Hongan vahvaan ensimmäisen jakson loppuun. Toisen jakson alku oli HJK:n vahvaa painetta. 52. minuutilla helsinkiläiset tasoittivatkin ottelun, ja ehkä hieman yllättävästä tilanteesta.

Mathias Lindström jatkoi päällään pitkän sivurajaheiton maalialueen edestä sen taakse. Pallo tuli suoraan erinomaisen ottelun pelanneelle laitalinkki Erfan Zenelille, joka laukoi. Pallo kimposi hieman Honka-puolustajasta ja ohjautui sitten verkon perukoille.

Sen jälkeen HJK otti ottelusta hyvän otteen.

  • Honka kuitenkin sai puolustettua meidän hyökkäyksemme aika hyvin. Emme onnistuneet murtamaan sitä linjaa.

  • Oli meillä kuitenkin omat paikkamme ratkaista ottelu jo varsinaisella peliajalla, Muurinen kertoo.

Hän viittaa Akseli Pelvaksen pariin erinomaiseen tilanteeseen sekä Mannströmin keskityksen jälkeen Sherif Ashrafille avautuneeseen puskupaikkaan. Kumpikaan hyökkääjistä ei onnistunut saamaan palloa maalipuiden sisään. Myös toisella laidalla vahvan pelin pelannut Sebastian Mannström pääsi lopussa hyvän paikkaan. Hänen kovan ja tarkan laukauksensa Honka-maalivahti Tuomas Peltonen venytti yläkulman paikkeilta.

  • Siinä loppuvaiheessa, ja varsinkin jatkoajalla, oli nähtävissä molemmissa joukkueissa väsymystä jaloissa. Kevät on vedetty melkeinpä koko ajan kahden ottelun viikkotahtia, mikä hidasti tempoa molemmilla joukkueilla, Muurinen näkee.

Lopulta edettiin pilkuille.

HJK:n ensimmäinen ja koko kisan ensimmäinen vetäjä, HJK:n Antti Okkonen epäonnistui. Sen jälkeen Hongan Ilari Äijälä, Tim Väyrynen, Sampo Koskinen, Moshtagh Yaghoubi ja Henri Aalto sekä HJK:n Erfan Zeneli, Akseli Pelvas, Sherif Ashraf ja Mathias Lindström laukoivat omansa sisään.

Tällä lopputuloksella Honka etenee siis Suomen Cupin finaaliin.

  • Pilkut ovat aina arpapeliä, niistä on mahdoton lähteä sanomaan mitään. Tänään kisa kääntyi näin.

Jos jotain helpostusta HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen voi illan tapahtumista vetää, tarkoittaa tappio sitä, että joukkue voi nyt keskittyä täysillä Veikkausliigaan.

  • Sarja on aina sarja. Nyt käymme vielä palauttavan harjoituksen ja sen jälkeen jäämme ansaitulle viikon pituiselle lomalle. Pelejä on ollut todella tiiviiseen tahtiin.