Muurinen: ”Syyskierroksen ehdoton kohokohta”

HJK johtaa tämän vuoden Veikkausliigaa kuudella pisteellä ennen Espoon Honkaa, kun yhdeksän ottelua on sarjassa jäljellä. Lauantain ottelu on HJK:n päävalmentajan Antti Muurisen mielestä molemmille joukkueille se kuuluisa ”kuuden pisteen ottelu”.
– Lauantain ottelu on ehdottomasti syyskierroksen tärkein ottelu molemmille joukkueille. Lähtökohdat ovat loistavat: me johdamme sarjaa, mutta eroa ei ole paljoa. Honka vaanii kakkosena, eikä heillä ole mikään muu tavoite kuin nousta mukaan mestaruustaistoon. Pisteet ovat lauantain ottelusta molemmille elintärkeät, Muurinen toteaa.
– Jos HJK-Haka on perinteisesti Klassikko, on lauantain ottelu ehdottomasti superpaikalliskamppailu.
Muurinen muistaa hyvin myös joukkueiden edellisen kaksintaistelun kevätkierrokselta toukokuun puolivälistä.
– Se oli meiltä erittäin vaisu esitys. Honka oli Tapiolassa paljon parempi, joten meillä tämä ottelu on selvä revanssin paikka.
Vaarallinen Honka silti on, sen myöntää Muurinenkin. Pääosin vaihdosta peleihin tullut Hermanni Vuorinen on ollut ahne maalitykki, samoin hiukan enemmän pelannut Jami Puustinen, joka pitää maalipörssissä kakkostilaa yhdeksällä osumalla.
– Honka sa myös Rasmus Schullerin taas peliin mukaan.
HJK-leirissä ajatukset ovat kuitenkin omassa pelissä. Sekä HJK että Honka ovat palloa mielellään hallitsevia joukkueita, joten varmaa on, että Sonera Stadiumilla ei nähdä vetäytyvää taktiikkaa kummankaan osalta.
Muiltakin osin tilanne on tasainen, sillä Honka putosi europeleistä jo tovi sitten, eikä HJK:llakaan ole kuluneella viikolla ollut Europa Leaguen otteluita.
– Valmistautuminen on siis ollut molemmissa joukkueissa rauhallinen, Muurinen miettii.
Muistisääntöjä peliin saapuville katsojille.
– Helsinki City Marathon juostaan osaksi ottelun kanssa päällekäin. Tarkista täältä HCM:n aikataulu ja reitti.
– Osta lippu ennakkoon edullisemmin Lippupisteen netistä täältä.
– Saavu Sonera Stadiumille tarpeeksi aikaisin ja mielummin muuten kuin omalla autolla. Parkkipaikat ovat koko päivän HCM:n järjestäjien käytössä.
– Portit Honka-otteluun avautuvat jo 17.30.
– Kannusta HJK voittoon!