Muurinen: ”Tammikuu täynnä positiivisia asioita”

– Jossain kohdin pitää muistaa myös levätä, Muurinen heittää.
– Vakavammin ottaen, olen todella tyytyväinen tammikuuhun ja siihen, miten joukkue on lähtenyt tekemään töitä. Haimme jo hyvää virettä lähes koko joulukuun ajan, joten ei tämä ole varsinaisesti tullut yllätyksenä. Suunnitelmien mukaan olemme edenneet.
Mutta jos jotain yllättävää päävalmentaja tammikuusta löytää, ovat ne pelkästään positiivisia yllätyksiä.
– Otetaan vaikka uusien pelaajien pääsy joukkueeseen. Mannström, Hakanpää ja Yobe ovat tulleet hyvin vahvasti ja löytäneet nopeasti tien jengiin mukaan. He kaikki ovat saaneet, ja myös ottaneet, vastuuta otteluissa. Yobe, joka ei tästä kolmikosta ollut itselleni niin tuttu pelaaja, on kyllä näyttänyt pelimiehen otteita. Hänen pallollinen pelaamisensa ja taitotasonsa on ilman muuta vakuuttanut.
Myös HJK:n nuorten pelaajien tulo saa Muurisen kehut. Hyvä esimerkki tuli tiistaina, jolloin joukkueen ykkösmaalivahti Ville Wallén joutui flunssan takia jättämään väliin Liigacup-ottelun Turussa.
– Tumppi (Karike) otti pari kolme hyvää koppia ja pelasi muutenkin varmasti, mikä on lupaava merkki tulevaisuutta ajatellen. Nuoret ovat kokonaisuutena tulleet rohkeasti mukaan menoon.
Mainittujen asioiden lisäksi päävalmentaja on ollut tyytyväinen siihen, että ensimmäisistä otteluista on selvitty ilman loukkaantumisia, mikä puolestaan antaa valmiuksia jatkaa nousujohteista kehitystä.
Viikonloppuna Uusi Lahti Cupiin HJK ottaa osaa hieman normaalista poikkeavalla ryhmällä, josta löytyy liigapelaajien lisäksi rutkasti omia nuoria. Ensi viikolla luvassa on jälleen Liigacupia, jossa vastaan tulevat kotikentällä Talissa FC Honka tiistaina ja MYPA perjantaina. Seuraavalla viikolla kalenterissa on kolme ottelua Seinäjoen Komia-turnauksessa.