Muurinen: ”Tärkeä askel lähemmäs Cup-finaalia”

HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen oli omiensa esitykseen tyytyväinen, vaikka ottelusta muodostuikin hyvin tiukka taistelupeli.
– Mentiin Cup-otteluiden perinteisessä hengessä, eli kovaa taistelua puolin ja toisin. Meidän jätkät kuitenkin näyttivät erinomaista asennetta. Jatkopaikan eteen saimme vääntää ihan kunnolla, Muurinen sanoo.
– Erityisen tyytyväinen olen maalien rakentelemiseen.
Erfan Zeneli vei HJK:n johtoon 21. minuutilla. Tilannetta edelsi Sebastian Sorsan hyökkäyksen rakentelu omalla laidallaan ja syöttö Jarno Parikalle, joka petasi kaksinkamppailutilanteen Erfan Zenelille. HJK-laitalinkki haastoi puolustajansa ja laukoi tarkasti.
MYPA tasoitti kuusi minuuttia myöhemmin, kun MYPA-hyökkääjä Timo Innanen oli kärkkäänä paikalla HJK:n maalille tulleessa pallossa ja tuikkasi etunurkasta sisään.
Tasoituksen jälkeen edettiin pitkä tovi kovan kamppailun merkeissä. Vasta vartti ennen peliajan täyttymistä nähtiin ratkaisu. Dawda Bah eteni omalta laidaltaan, käänsi keskelle Akseli Pelvakselle, joka tarjoili Sebastian Mannströmille laukaisupaikan. Tarkka sijotus takanurkkaan vei HJK:n johtoon.
MYPA sai vielä tilaisuutensa lopussa kun pian johtomaalin jälkeen HJK-puolustaja Mathias Lindström ajettiin kentältä toisella keltaisella kortilla. HJK sai kuitenkin pidettyä johtoasemansa vajaallakin ja etenee Cupin välierään.
– Cupin finaali on jälleen yhden tärkeän askeleen lähempänä ja sitä myöten myös ovet europeleihin. Tänään vielä pelissä oli jonkin verran harhasyöttöjä, mutta muuten mielestäni meno näyttää hyvältä. Syöttöpelissä on ideaa ja oma puolustus kestää hyvin. Stabiiliutta vielä tarvitaan, mutta tästä on hyvä jatkaa kohden liigan avausta TPS:aa vastaan ensi viikolla, Muurinen tiivistää.
Suomen Cupin välieräparit arvotaan vasta toukokuun puolivälissä. Välierät pelataan toukokuun lopulla. Veikkausliiga puolestaan starttaa hallitsevan mestarin osalta ensi viikon perjantaina 6.5. kun joukkue matkustaa Turkuun TPS:n vieraaksi.