MYPA vastassa kauden kotiavauksessa

Kannattajien ja joukkueen pitkä odotus päättyy vihdoin maanantaina, kun HJK palaa Sonera Stadiumille kamppailemaan Veikkausliigapisteistä. Mestareiden kotiinpaluuta pilaamaan saapuu kauden vahvasti aloittanut MYPA. HJK:n kotisaldo viime vuosilta antaa kuitenkin syytä uskoa tuloksen olevan maanantainakin suotuisa. Klubin edellisestä kotitappiosta on aikaa jo lähes kolme vuotta, otteluita väliin on ehtinyt kertyä jo 37. Päävalmentaja Sixten Boström pitää kotitaian säilyttämistä tärkeänä.

  • Kotona meidän pitää olla kaikessa vastustajia parempia. Haluamme että vastustajat inhoavat tänne tulemista, koska tietävät mitä joutuvat kohtaamaan. Sonera Stadiumilla meillä on fanit takanamme ja heistä lähtevä meteli antaa lisää virtaa pelaajillemme. Meidän tulee sitten myös pystyä esittämään faneille heidän arvoistaan jalkapalloa.

MYPA-pelaajista monilla on HJK-tausta takanaan. Patrick O’Shaughnessy, David Ramadingaye ja Nosh A Lody ovat kaikki kolunneet juniorivuosinaan HJK:n joukkueita, kapteeni Tuomas Aho taas on edustanut urallaan HJK:ta kolmen kauden ajan. Joukkueen valmentaja Toni Korkeakunnas on kasannut hyvin tuntemistaan nuorista pelaajista yhtenäisen ja taistelevan ryhmän, jonka yhtenäistä puolustusta on vaikeaa murtaa.

  • Pelasimme MYPA:n kanssa kaksi tiukkaa ottelua Liigacupissa, kotona voitimme ja vieraissa hävisimme. Se on vaikeasti voitettava joukkue, koska se pelaa niin järkevästi ja organisoidusti. Viime vuonna kukaan ei oikein odottanut heiltä mitään ja he pääsivät yllättämään. Nyt tilanne on erilainen, toisaalta heillä on ollut taas enemmän aikaa kehittää pelaamistaan. MYPA tulee kyllä olemaan tällä kaudella tosi kova jengi sarjassa, tiedostaa Boström.

Tappioon päättynyt Suomen Cupin ottelu Rovaniemellä on nyt pyyhitty mielistä ja joukkue haluaa päästä kostamaan kokemansa pettymyksen. Sijaiskärsijäksi joutuu tällä kertaa MYPA.

  • Toivon että liikkeemme on ihan erilaista kuin torstaina. Jätkät ovat sisuuntuneita ja odottavat pääsevänsä näyttämään osaamistaan, lupaili päävalmentaja.

Onnistuvatko Suomen mestarit murtamaan MYPA:n puolustuksen? Ottelu alkaa Sonera Stadiumilla kello 18.30, ovet aukeavat tuntia aikaisemmin. Osta lippusi ennakkoon ja saavu ajoissa paikalle virittäytymään kotiinpaluun tunnelmaan!