Niklas Virtasesta HJK:n suorituskyky-yksikön pelaajakehitys­päällikkö

Tehtävä on seurassa uusi – Veikkausliigajoukkueelle nimetään Virtasen tilalle fyysinen valmentaja.

Niklas Virtanen. Photo: © Mira Lönnqvist
Niklas Virtanen kuvattuna työssään AS Roma–HJK-ottelua edeltävänä päivänä Stadio Olimpicolla.

HJK tekee lisäsatsauksia Veikkausliigajoukkueen ja reservijoukkue HJK Klubi 04:n taustavoimiin. Fysioterapian ja fyysisen valmennuksen koordinaattorina aiemmin toiminut Niklas Virtanen aloittaa seurassa uudessa tehtävässä, suorituskyky-yksikön pelaajakehityspäällikkönä.

– Olen ollut nyt kolme vuotta liigajoukkueen kanssa konkreettisesti mukana päivittäisessä työssä kentän laidalla. Jatkossa minulla on vastuu suunnitella ja tukea sitä, että niin pelaajia kuin taustavoimia sekä heidän arkeaan kentällä on jatkuvasti mahdollista kehittää, Virtanen kuvailee.

Toinen olennainen osa Virtasen työnkuvaa on datan aiempaa parempi hyödyntäminen. 

– Keräämme paljon dataa peleistä, pelaajien fysiikasta ja terveydestä. Nyt päämääränä on aiempaa paremmin kehittää toimintaa ja päätöksentekoa datan kautta sen sijaan, että vain reagoisimme datan antamaan tietoon.  

HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula toteaa uuden tehtävän olevan luonnollinen jatkumo seuran kehittämisessä.

– Meillä on joukkueissamme jatkuvasti yhä enemmän poikien, nuorten ja miestenkin maajoukkuepelaajia, joiden tähtäimessä on edetä aikanaan ulkomaille, isompiin seuroihin. Meidän on HJK:ssa kyettävä tarjoamaan nuorten lahjakkuuksien arkiseen työhön valmennukselliset olosuhteet, jotka ovat kansainvälisesti kilpailukykyiset, Takkula toteaa.

Ennen HJK:ta jyväskyläläislähtöinen Virtanen työskenteli JJK:ssa sekä runsaan kahden vuoden ajan Palloliitossa fysioterapeuttina ja nuorten maajoukkueiden fyysisenä valmentajana. Klubissa hän aloitti nuorten talenttipelaajien suoristuskykyvalmentajana sekä fysioterapeuttina. 

– Vuonna 2020 aloin uudistaa HJK:n valmennuslinjaa suorituskyvyn kehittämiseksi. Samalla toimin koko seuran fysioterapian ja fyysisen valmennuksen koordinaattorina. Vuonna 2021 liityin kokonaan osaksi liigajoukkueen arkea, joka on kuitenkin niin hektistä, ettei kehitysideoiden toteuttamiselle oikein tahdo jää aikaa.

– Olen päässyt oppimaan ja työskentelemään jalkapallon erilaisten huippuammattilaisten kanssa ja oppinut katsomaan asioita eri kanteilta.  En missään nimessä itse ole ekspertti kaikessa, mutta uudessa pestissä pystyn näkemään ja kehittämään nimenomaan kokonaisuutta.

Veikkausliigajoukkueen uusi fyysinen valmentaja julkistetaan lähipäivinä.