Nikolai Alho palaa Klubiin

Jalkapalloharrastuksen Hongassa aloittanut laitahyökkääjä Nikolai Alho, s. 1993, liittyi HJK:n junioreihin jo vuonna 2000. Juniorikaudet johtivat edustukseen ensin Klubi 04:ssa 2010–2012 ja siitä liigajoukkueen vakiokokoonpanoon kaudella 2012. Kaudet 2012–2016 Alho pelasi HJK:ssa. Viime kaudella hän edusti Alsvenskanissa pelaavaa Halmstads BK:ta.

Ikimuistoinen hetki koettiin 2014 Wienissä Ernst Happel Stadionilla, kun Niko upotti upean vapaapotkun Rapid Wienin verkkoon viimeisen vartin aluksi ja tasoitti ottelun. HJK eteni Europa Leaguen lohkovaiheeseen, mutta Nikolai Alho valitettavasti loukkaantui ottelun loppuvaiheilla.

Pelaajana Nikolai Alho tunnetaan nopeana ja ovelana laiturina, jolla on myös hyvä laukaus. Monet muistavat myös alkuaikojen tavaramerkin: volttituuletuksen.

– Tulen innolla takaisin Klubiin. HJK pelaa juuri itselleni sopivaa aggressiivista hyökkäävää jalkapalloa, jota olen kaivannut. Tiedän, että HJK:n valmennukselta voin oppia paljon lisää ja kehittyä pelaajana. Klubilla on hyvä draivi päällä, iloitsee Nikolai Alho.

– Niko on erinomainen lisä meidän hyökkäyspäähän. Hän on monipuolinen laitapelaaja, jolla on myös valtavasti erikoistilanneosaamista. Niko on täynnä motivaatiota ja hänellä on valtava halu näyttää, kuinka hyvä pelaaja hän on. Niko on myös loistava ja positiivinen persoona, joka tuo aurinkoa pukukoppiin. Nämä ovat meille myös tärkeitä arvoja, kertoo jalkapallojohtaja Juho Rantala.

Tervetuloa kotiin, Niko!