Nikolai Alho: Tämä on ollut liian ailahtelevaa koko kausi

Klubin laitapakki Nikolai Alho oli ottelun jälkeen HJK TV:n haastateltavana.HJK vs Inter 0-1 (0-0)

Nikolai Alho, Inter vei pisteet Turkuun lukemin 0-1. Minkälainen peli oli?

– Eka puoliaika aika heikko, vähän parani sitten loppua kohden. Toka puoliaika, taas alku heikko. Inter piti palloa ja teki maalin. Hyvä yksilösuoritus Filipiltä, me tiedetään kaikki, että Valenčič on hyvä pelaaja, mutta liian helposti se seilasi, ei se kuitenkaan Messi ole. 

– Se on toistunut tällä kaudella, että menemme 1-0 häviölle ja sitten alkaa hirveä draivi. Niin kuin olen monta kertaa haastatteluissa sanonutkin, että tällä kaudella on ollut vaikea tehdä maali, eikä se tänäänkään syntynyt. On vaikea, kun mennään häviölle, niin siitä voittaa.

Tappio on tietysti pettymys, mutta mitä positiivisia asioita nostaisit pelistänne esiin?

– No en tiedä, en tällä hetkellä oikeastaan mitään.

Minkä asioiden kanssa riittää vielä tekemistä ennen kauden viimeisiä pelejä?

– Aika paljon kaikessa, mutta veikkaan että se on enemmän tuolla pään sisällä se homma. Meillä on hyviä jätkiä ja hyviä pelaajia ja me ollaan näytetty tänäkin vuonna, että me osataan pelata. Esimerkiksi edellinen peli Maarianhaminaa vastaan oli hyvä peli, mutta sitten tälleen. 

– Tämä on ollut liian ailahtelevaa koko kausi. Ne pelit, kun aikaisemmin on ollut tiukkoja pelejä, niin ollaan klaarattu ehkä 1-0, ei mitään kaunista jalkapalloa mutta ollaan voitettu. Tänä vuonna ollaan hävitty nämä pelit. Sen takia olemme sitten viides.

Viime aikoina on ollut tosiaan tuloksellisesti vähän haastavampaa. Minkälainen fiilis on joukkueessa tällä hetkellä?

– Totta kai vähän uusi tilanne monelle. On ollut tosi vaikea kääntää se. Tämä kausi ei oikein missään vaiheessa ole ollut sellaista… Europelien aikaan oli hyvä fiilis, mutta se ei mennyt Veikkausliiga-peleihin.

– Joukkueen sisällä ei kuitenkaan ole mitään kriisiä. Treeneissä on ollut hyvä fiilis, mutta sitä ei ole saatu pelikentälle. Loppusarjan viimeinen matsi on Tampereella Ilvestä vastaan, se me lähdetään ehdottomasti voittamaan. Muuta vaihtoehtoa ei ole.

Ilves vs HJK

La 19.10.2019 klo 15:00

Tammelan stadion, Tampere