Niukka vierastappio Kouvolassa

HJK kärsi lauantain Liigacup-ottelussa kauden ensimmäisen tappionsa kotimaan kentillä MYPA:n onnistuttua hyydyttämään Klubin hyökkäyspelin ja nipistämään voittoon tarvittavan 1-0 maalin pelin 65:llä minuutilla. Ottelun ainokaisen viimeisteli HJK:ta viimekin vuonna keskinäisessä ottelussa kiusannut Pekka Sihvola. Päävalmentaja Sixten Boström antoi tunnustusta hyvälle vastustajalle.

– Ei ollut tarpeeksi hyvä esitys meiltä. Peli oli tasainen, mutta emme nousseet missään vaiheessa omalle tasollemme. MYPA pelasi aggressiivisesti ja taisteli hyvin, emmekä pystyneet alkua lukuunottamatta luomaan tarvittavia paikkoja maalien tekemiseen.

Klubin avauskokoonpano muuttui huomattavasti keskiviikon MIFK-pelistä vain Sebastian Sorsan, Demba Savagen ja Rasmus Schüllerin säilyttäessä paikkansa avauskokoonpanossa. Toisella puoliajalla HJK yritti löytää keinoja MYPA:n puolustuksen murtamiseen penkiltä, mutta edes paluun kentille tehnyt Joel Pohjanpalo ei löytänyt aukkoa tiiviistä muurista.

HJK joutui suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa hieman ennen maalin syntymistä Tuomas Kansikkaan saadessa pienen tällin nilkkaansa. Tilalle tullut Mikko Sumusalo ajettiin vielä ottelun lopussa kahdella keltaisella kortilla ulos kentältä.

– Kansikas sai pienen iskun jalkaansa, mutta toivon mukaan se ei ole mitään vakavampaa. Vastustaja teki sitten ihan komean maalin ja yritettiin saada kiriä aikaiseksi mutta ei oikein päästy enää paikoille, pohdiskeli Boström.

HJK:n urakka jatkuu keskiviikkona, kun se matkustaa Maarianhaminaan pelaamaan viimeisen lohkovaiheen ottelunsa MIFK:iä vastaan. Panoksena pelissä on lohkon kärkisija, jonka HJK voi varmistaa voitolla.

HJK avaus: Sahlgren; Lahti, Moren, Kansikas (’58 Sumusalo), Sorsa; Lod (’53 Mannström), Väyrynen, Schüller; Alho (’53 Pohjanpalo), Pelvas (’69 Forssell), Savage.