Noah Pallas HJK:hon kolmen vuoden sopimuksella

22-vuotias vasemman laidan energiapakkaus oli Veikkausliigan tämän vuoden peliaikatilaston ”pronssimitalisti”. 

Huuhkajiin tänä vuonna murtautunut 22-vuotias Noah Pallas siirtyy HJK:hon kolmen vuoden sopimuksella. Päättyneellä kaudella Pallas oli AC Oulun todellinen luottomies: Hän kellotti koko Veikkausliigassa kolmanneksi eniten peliminuutteja ja oli yhtä korttitilin täyttymisestä tullutta pelikieltoa lukuun ottamatta avauksessa kaikissa Oulun liigaottelussa.

– Tämä on itselleni tärkeä steppi eteenpäin. Olen nyt pelannut Oulussa liigaa kaksi vuotta, ja sarjasta riippumatta haluan aina pelata parhaassa joukkueessa. Haluan pelata, kehittyä ja päästä parempaan ympäristöön. Tiedän, ja kaikki muutkin varmasti tietävät, että Suomesta ei Klubia parempaa ympäristöä löydy. Tosi siistiä päästä tänne mukaan, ”Noxu” toteaa. 

Pallas aloitti pelaamisen Hongassa ja vaihtoi 9-vuotiaana Käpylän Palloon, jonka paidassa hän myös debytoi miesten peleissä Kakkosessa vuonna 2019. Sen jälkeen kaksi vuotta vierähti FC Honka Akatemiassa ja kaksi seuraavaa siis Oulussa. 

– Kaksi vuotta Oulussa oli tosi tärkeää aikaa niin jalkapalloilijana kuin ihmisenäkin: Sain muuttaa omilleni ja mennä epämukavuusalueelle: Tutustumaan uusiin ihmisiin ja uuteen kaupunkiin sekä keskittymään olennaiseen, jalkapalloon.

Kuluneen vuoden aikana Pallas nousi myös A-maajoukkueen rotaatioon keräten hajaminuutteja Huuhkaja-paidassa myös EM-karsinnoissa. Seurajoukkueissa Pallaksen pelipaikka on vaihdellut neljän viime vuoden aikana tasaisesti vasemman wing-backin ja vasemman laitapakin välillä. 

– Jos itse saisin päättää, tykkäisin ehkä olla ennemmin wing-backina. Toisaalta jos laitapakkina on suht vapaa rooli, silloinhan se tarkoittaa aika samaa asiaa kuin wing-back, Pallas puntaroi.

Entä miten kuvailisit itseäsi pelaajana?

– Olen energinen, aktiivinen, sähäkkä ja juoksuvoimainen molempiin suuntiin. Tykkään olla jatkuvasti pelissä mukana.

Pallaksen tavoite on ennemmin tai myöhemmin siirtyä Veikkausliigaa isompaan sarjaan. 

– HJK:ssa kun pelaa, saa hyvällä tavalla painetta omaan tekemiseen, kun pelipaikka pitää koko ajan omalla tekemisellä ansaita. Olen aiemmillakin kausilla katsonut kaikki Klubin europelit ja toivonut niissä menestystä, kuten muillekin suomalaisseuroille. Nyt toivottavasti pääsen pelaamaan europelejä itsekin, Pallas fiilistelee.

Tervetuloa Klubiin, Noah!