Nolo tappio Oulussa

Toni Koskela: ”Tämä oli peli ja tulos, josta voi oppia paljon.”

Atom Tanaka - HJK Helsinki. Photo: © Nelonen Media
Atom Tanaka

AC Oulu vs HJK 2-1 

HJK kohtasi sarjajumbo AC Oulun Raatin kentällä lauantai-iltana. Ottelusta muodostui Klubille vaikea eikä pisteitä ollut kotiin tuomisina.

HJK oli muuttanut avauskokoonpanoaan rajusti. Peräti yhdeksän pelaaja vaihtui edellisestä ottelusta. Klubin vaihtopenkki vastaavasti oli yksi liigahistorian kovimmista.

Ottelun alku oli Klubille vaikea, ja se huipentui Oulun aikaiseen johtomaaliin 8. minuutilla. Maali syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta, jossa HJK yritti purkaa pallon useaan otteeseen siinä kuitenkaan onnistumatta. Lopulta Dennis Salanović sijoitti klubivahti Hugo Kedon torjuman irtopallon verkon perukoille. 

– Ei riittävän hyvä suoritus meiltä, emmekä päässeet omalle tasollemme missään vaiheessa peliä. Huono alku huipentui maaliin, joka oli moneen kertaan estettävissä. Päästiin vähän paremmin mukaan peliin sen jälkeen, mutta emme oikein saaneet kiinni siitä, miten tätä peliä olisi kannattanut pelata, analysoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Maalin jälkeen Klubi sai hieman paremmin pelistä kiinni, mutta huolimattomuus vaivasi otteita. 

Toisella jaksolla HJK suoritti tukun vaihtoja. Tauolla kentän jättivät Matti Peltola ja Dylan Murnane, tilalle Daniel O’Shaughnessy ja Luis Murillo. Myöhemmin 63. minuutilla pois vaihdettiin Riku RiskiSebastian Dahlström ja Anthony Olusanya ja kentälle astuivat Filip ValenčičAtom Tanaka ja Roope Riski.

Vaihdot piristivät Klubin otteitta, ja Klubi sai paremmin kiinni pallonhallinnasta, 75. minuutilla HJK tasoitti tilanteen 1-1:een. David Browne pelasi pallon vasemmalle laidalle Luis Murillolle, joka peippailujen jälkeen pääsi keskittämään läheltä päätyrajaa. Purku pallo tuli Atom Tanakalle, joka laukoi pallon kimmokkeen kautta maaliin. 

Riemu tasoituksesta loppui lyhyeen, kun jo seuraavasta hyökkäyksestä AC Oulu onnistui siirtymään jälleen johtoon. HJK:n puolustuksessa Luis Murillo epäonnistui keskityksen purussa, ja pallo meni suoraan tolpan vieressä olleelle Oulun tuoreelle lainahankinnalle Lucky Oparalle, joka puski pallon maaliin.

Aivan ottelun lopussa Klubi sai muutaman hyvän maalipaikan. Roope Riskillä oli lisäajalla parikin hyvää paikkaa, mutta pallo ei lopultakaan löytänyt tietään tolppien väliin.

– Toisella jaksolla vähän paransimme, ja tasoituksen jälkeen olin varma, että peli kääntyy meille, mutta päästimme toisen luvattoman helpon maalin. Lopussa saimme vielä kolme hyvää maalipaikkaa, mutta tänään ei saatu sisään, arvioi Koskela.

– Kaiken kaikkiaan tämä oli peli ja tulos, josta voi oppia paljon.

HJK:n toppari Valtteri Moren oli ottelun jälkeisessä TV-haastattelussa rehellinen.

– No ei ollut hyvä matsi meiltä. Tämä ei riittänyt tänään, ei paljon sanottavaa, aika huono peli meiltä.

– Annettiin liian helppo maali tasoituksen jälkeen. Oli huolimatonta tekemistä läpi koko matsin. Syötöt eivät oikein napsuneet omille. Saatiin joitain tilanteita luotua, mutta ei mennyt sisään tänään, ja päästettiin kaksi helppoa maalia, niin tässä on lopputulos, kiteytti Moren.

Tappiosta huolimatta HJK jatkaa edelleen sarjan kärjessä kuuden pisteen erolla toisena olevaan KuPSiin, kun molemmat joukkueet ovat pelanneet 12 ottelua. Kolmantena oleva FC Inter on 11 ottelulla yhdeksän pisteen päässä.

Klubin seuraava vastus on ruotsalainen Malmö FF. UEFA Champions Leaguen toisen karsintakierroksen ensimmäinen osaottelu pelataa keskiviikkona 21.7. Malmön Eleda Stadionilla kello 20.00 Suomen aikaa. Otteluparin toinen osaottelu pelataan tiistaina 27.7. kello 19.00 Bolt Arenalla. 

Liput matsiin: liput.hjk.fi »

Katso video!