Nuori Sahlgren nauttii hyvästä joukkuehengestä

Kun HJK murskasi perjantain Liigacupissa IFK Mariehamnin 4-0, piti kotijoukkueen maalissa nuori lupaava maalivahti Saku-Pekka Sahlgren debyytissään nollapelin. Kokkolan Palloseurasta helmikuun alussa siirtynyt Sahlgren oli pelin jälkeen luonnollisesti hyvällä tuulella.
– Ennen peliä kyllä hieman jännitti, se on kai pakko myöntää. Mutta onneksi joukkue piti vastustajan hyökkääjät hyvin kurissa ja olivat hyvin tukenani. Ensimmäisten torjuntojen jälkeen jännitys hävisi, Sahlgren kertoo.
Ensimmäisellä jaksolla IFK ei saanut luotua huippuvaarallisia tilanteita. Parit keskityspallot isokokoinen Sahlgren hoiti tyylillä. Toisella jaksolla tilanteita tuli hieman enemmän, mutta oman pään nolla piti nuorukaisen varmojen torjuntojen ansiosta.
– Totta kai onnistuneen debyytin jälkeen on hyvä fiilis. Mutta olen myös todella iloinen siitä, miten joukkue on ylipäänsä ottanut minut mukaan menoon. Osa pelaajista on tuttuja maajoukkuekuvioista, mutta myös muiden kanssa on tullut tutustuttua hyvin. Kopissa ja treenikentällä on puhelias tunnelma, johon on ollut helppo liittyä.
Vielä toistaiseksi Sahlgren matkustaa Kokkolan ja Helsingin väliä, sillä kevään ohjelmaan kuuluu jalkapallon lisäksi ylioppilaskirjoitukset Kokkolassa. Espanjan harjoitusleirikin saa tänä vuonna jäädä, sillä kirjaston lukusali kutsuu.
– Aika kiirettä on pitänyt, mutta onneksi seura ja joukkueen taustatiimi on tukenut hyvin. Olisi tietenkin ollut mukava päästä hieman lämpimämpään vähäksi aikaa, mutta kai niistä kirjoituksista on läpi päästävä, Sahlgren nauraa.
Kirjoitusten päätyttyä Saku-Pekka pakkaa kamat ja asettuu pääkaupunkiin. Tulevaa vuotta hän odottaa tietenkin avoimin mielin ja innolla.
– Treenaaminen maistuu ja vuosi on lähtenyt hyvin käyntiin. En ole asettanut sen suurempia odotuksia tulevalle kaudelle, mutta töitä tässä kovasti tehdään.