Nuorten maajoukkuepelaaja HJK:n organisaatioon

Miska Ylitolvan siirto on osa HJK:n ja Mäkelänrinteen urheilulukion yhteistyötä, jolla halutaan taata nuorille pelaajille toimiva malli yhdistää opiskelu ja ammattimainen harjoittelu.

Miska Ylitolva on esiintynyt jo edukseen edustusjoukkueen harjoituksissa.

HJK ja Miska Ylitolva, 17, ovat tehneet kaksivuotisen pelaajasopimuksen, jossa on optio seuraavasta vuodesta.

Vuonna 2004 syntynyt Miska Ylitolva siirtyy HJK:hon Rovaniemen Palloseurasta. Nuoresta iästä huolimatta Ylitolva on pelannut korkealla tasolla niin miesten Ykkösessä kuin Kakkosessa.

– HJK:ssa kaikki on mennyt hyvin. Olen päässyt hyvin mukaan edustusjoukkueen vauhtiin ja minut on otettu hyvin vastaan uutena pelaajana. Tavoitteena on päästä pelaamaan niin paljon kuin mahdollista, Ylitolva sanoo.

Poikamaajoukkueissa hän on edustanut Suomea U15-, U16- ja U17-maajoukkueessa.

– Juoksuvoimainen Ylitolva on ikäluokkansa lupaavimpia pelaajia ja näkee, että hän on ollut hyvässä valmennuksessa Rovaniemen Palloseurassa. Nuorukainen on esiintynyt nyt edukseen edustusjoukkueen mukana ja ottaa varmasti seuraavan askeleen HJK:n ammattimaisessa organisaatiossa. Ylitolvan sopimus on osana isompaa kokonaisuutta, pelaajatarkkailija Henri Määttä kertoo.

Ylitolvan siirto osana HJK:n ja Mäkelänrinteen lukion yhteistyötä

Rovaniemen Palloseuran ja FC Santa Clausin kasvatti Ylitolva jatkaa lukio-opiskelujaan Helsingissä Mäkelänrinteen urheilulukiossa. 

Mäkelänrinteen uusi Urhea-kampus on Suomen merkittävin urheilukeskittymä ja osa HJK:n ja Mäkelänrinteen lukion yhteistyötä. HJK ja Mäkelänrinteen lukio haluavat taata nuorille pelaajille toimiva malli yhdistää opiskelu ja ammattimainen harjoittelu.

– HJK ja Mäkelänrinteen urheilulukio ovat jo pitkään rakentaneen yhteistyössä toimivaa mallia, joka mahdollistaa nuorelle urheilijalle arjessaan yhdistää tasapainoisesti tavoitteellisen jalkapallon pelaamisen ja opiskelun. Uuden Urhea-kampus-olympiavalmennuskeskuksen valmistuminen avaa mahdollisuuden ottaa askelia vielä parempaan yhteistyöhön nuoren huippu-urheilijan kokonaisvaltaisessa tukemisessa. Tästä viimeisimpinä konkreettisina esimerkkinä ovat HJK:n nuorten maajoukkuepelaajien Aleksi Partasen ja Miska Ylitolvan sujuva siirtyminen osaksi tätä kokonaisuutta, HJK:n urheilujohtaja Miika Takkula kertoo tyytyväisenä.