Nuorten pelaajien esiinmarssi

HJK:n miesten edustusjoukkueessa on tällä kaudella pelannut ja debytoinut useita nuoria lupaavia pelaajia. 

HJK:n nuoret pelaajat
Takana vasemmalta Casper Terho ja Kai Meriluoto. Edessä vasemmalta Santeri Väänänen, Hugo Keto ja Pyry Hannola.

HJK:n joukkueessa on huomattava määrä nuoria pelaajia. Jo kaudella 2018 vasta 16-vuotiaana debytoinut Santeri Väänänen, 18, ja Klubiin täksi kaudeksi tullut Pyry Hannola, 18, ovat jo saneet peliaikaa Klubin liigamiehistössä. Hannola debytoi Veikkausliigassa 15-vuotiaana RoPSin paidassa.

Loukkaantumisen vuoksi sivussa jo pidempään ollut, niin ikään 18-vuotias Matti Peltola debytoi viime kaudella ja esiintyi jo edustusjoukkueen mukana Suomen Cupissa mutta odottaa vielä ensiminuuttejaan Veikkausliigassa tällä kaudella.

Katso myös: Dynamic Duo – Väänänen & Peltola »

Nuorista reservijoukkueen pelaajista liigadebyytin ovat tällä kaudella tehneet 17-vuotiaat Kai Meriluoto ja Casper Terho sekä Englannin Valioliigaseura Brightonista Klubiin palannut 22-vuotias maalivahti Hugo Keto.

Kai Meriluoto

Kai Meriluoto, hyökkääjä, 17 v. Katso haastattelu videolta!

Kai Meriluoto debytoi Veikkausliigassa 6.8.2020 Bolt Arenalla ottelussa HJK vs FC Lahti. Meriluoto tuli vaihdosta sisään 86. minuutilla.

– On suuri kunnia päästä mukaan miesten peleihin. Tempo on ihan erilainen, sen näkee jo treeneissäkin, on paljon kovempi tempo ja juostaan paljon enemmän. Pelissä tietenkin, vaikka olin vain viisi minuuttia kentällä, kyllä sen tempoeron huomasi siinäkin. Oli kova meininki, kertoi Meriluoto videon haastattelussa.

– Moni kenttäpelaaja on auttanut paljon. Esimerkiksi Nikolai Alho kertoi juuri treeneissä laidalla pelaamisesta. On ok, että pelaan laidalla. Teen kaikkeni myös siellä.

Casper Terho

Casper Terho, keskikenttä, 17 v. Katso haastattelu videolta!

Casper Terho teki ensiesiintymisen Veikkausliigassa 26.8.2020 Bolt Arenalla ottelussa HJK vs SJK. Terho tuli vaihdosta sisään 80. minuutilla.

– On ehkä vähän fiksumpia pelaajia ja vähän nopeampaa pelaamista. Tilanteisiin mennään kovempaa, vastasi Terho kysyttäessä Veikkausliigan ja Kakkosen eroa. 

– Haluan totta kai pysyä loukkaantumisten jälkeen kunnossa. Arki ratkaisee ja se, että tekee kovaa duunia. Haluan päästä pelaamaan HJK:n liigajoukkueessa ja vasta myöhemmin katson ulkomaan juttuja, kertoi Terho tavoitteistaan.

Hugo Keto

Hugo Keto, maalivahti, 22 v. Katso haastattelu videolta!

Hugo Keto pelasi ensimmäisen Veikkausliiga-ottelunsa Valkeakoskella 18.8.2020 ottelussa Haka vs HJK. Keto oli avauksessa ja pelasi koko ottelun.

– Tärkeintä on, että on henkisesti valmistautunut peliin. Se on ihan eri kuin treeneissä, kun ei ole mitään paineita, vastasi Keto tunnelmistaan, kun pääsi kentälle pelaavaan kokoonpanoon. 

– Tiesin kyllä kun tulin tänne, että ehkä joudun odottamaan peliaikaa, kun en ole niin kokenut kun Tony [Reguero]. Mutta tiesin, että sitten kun se hetki tulee, niin otan sen haltuun, kertoi Keto itsevarmasti.

Joukkue valmistautuu tulevaan HIFK-kohtaamiseen. Stadin Derby saa Hugo Kedonkin fiiliksen nousemaan.

– Kyllä kaikilla on takaraivossa, että torstaina on derby. Kaikki on innoissaan siitä, että otetaan Helsinki haltuun ja näytetään, ketkä on tämän mestan kunkkuja.