Ojala: ”Vahvan joukkueen merkki”

KuPS ei sarjajohtajaa nöyristellyt vaan tuli kovalla asenteella kotikentällään maanantain ottelussa. Voitto oli jatkuvasti tarjolla molemmille joukkueille, mutta lopulta HJK taisteli vieraspisteet kotiin.
Yksi voiton avain oli toppari Juhani Ojalan uran ensimmäinen liigamaali 2-2 -tilanteessa. Zeneli tarjoili kulman, johon puolustaja nousi ensimmäisenä ja puski tarkasti HJK:n 2-3 -johtoon. Kellossa oli tuolloin 59 minuuttia.
– Meillä oli varsinkin erikoistilanteissa tänään hyvä meininki. Olemme painottaneet niitä viime aikoina aika paljon. Efu ja Mannström laittoivat tänään palloja maukkaasti siihen maalin eteen. Itselläni oli yksi erittäin hyvä paikka jo ennen maalia, mutta vielä sen Hilander sai vielä torjuttua, Ojala miettii.
KuPS pysyi ensimmäisellä jaksolla 0-2 -johtoon porhaltaneen HJK:n perässä hyvin. Kavennus ensimmäisen jakson lopulla ja tasoitus toisen jakson alkuun antoivat hyvää vauhtia takaa-ajoon.
– Tiedettiin, että sieltä löytyy kyllä nopeutta, voimaa ja vaarallisuutta, Ojala sanoo.
– Williams ja Dickson ovat molemmat kovia painimaan ja tilaa saadessaan erittäin vaarallisia.
Dickson olikin mies KuPS:n tasoituksen takana. Tilanteessa HJK-puolustus avautui yllättäen.
– Pieniä virheitä toki ottelussa teimme, mutta muuten otteluun ja voittoon pitää olla tosi tyytyväinen. Kuopio ei ole helppoa paikka tulla pelaamaan. Varsinkin toisella jaksolla saimme tilkittyä puolustuslinjan paremmin. Keskikentältä tuli meille toppareille tosi hyvin tukea.
Kuten monessa aikaisemmassakin ottelussaan, HJK otti harppauksen täyttä pistepottia kohden vasta ottelun loppupuolella. Ojalan maalin jälkeen viimeisen niitin ottelulle laittoi Alex Ring, jolle 88. minuutilla tullut maali oli niin ikään uran ensimmäinen liigaosuma.
– Mielestäni se, että pystymme pelaamaan kovalla tempolla kokonaiset 90 minuuttia on vahvan joukkueen merkki. Kentällä pystymme pitämään oman tasomme ja lisää voimaa löytyy vaihdosta. Laadukkaalla joukkueella keskittyminen ei herpaannu, vaan ottelut vedetään hyvällä asenteella loppuun, Ojala tiivistää.
HJK jatkaa KuPS-voiton avulla voittoputkessa, joka on venähtänyt jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. Yksi kauden kovimmista mittareista on kuitenkin edessä tulevana perjantaina, jolloin HJK isännöi kotikentällään Sonera Stadiumilla sarjakakkosena tulevaa Turun Interiä. Ottelu perjantaina alkaa 18.30